Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legfőbb ügyész szerint bármikor megismétlődhet, ami augusztus 10-én történt

A legfőbb ügyész szerint bármikor megismétlődhet, ami augusztus 10-én történt Románia

Románia jövő év végéig kampányban lesz, bármikor előfordulhat, ami augusztus 10-én történt – jelentette ki Bogdan Licu, megbízott legfőbb ügyész.

A sajtó képviselői az erőszakba torkollt augusztus 10-i, bukaresti demonstráció ügyében zajló nyomozás állásáról faggatták Bogdan Licut csütörtökön, a legfőbb ügyészség székhelyén.

„Több ízben találkoztam a katonai ügyészekkel. Mindannyian tudjuk, Románia választási időszakban van. A választási időszak nem fog lezárulni most, az európai parlamenti választásokkal. Romániában gyakorlatilag még másfél évig, azaz jövő év végéig kampány lesz. Emiatt bármikor előfordulhat még egy augusztus 10-e” – válaszolta Licu az újságíróknak.

Hirdetés
Hirdetés

A legfőbb ügyészi tisztséget május másodikától ideiglenes jelleggel ellátó Bogdan Licu akkor azt mondta, találkozni fog a katonai ügyészségek vezetőivel, és többek között az erőszakba torkollt 2018. augusztus 10-ei, bukaresti demonstráció ügyében zajló nyomozás állásáról is érdeklődni fog.

A katonai ügyészség május 3-án jelentette be, hogy kiterjesztette a nyomozást a tavaly augusztus 10-i, bukaresti tüntetés ügyében. Az akkor kiadott közleményben rámutat, április 23-ától hivatali visszaélésben való bűnrészesség, valamint visszaélésszerű magatartásban való bűnrészesség gyanújával is in rem vizsgálat folyik az ügyben. A 2018. augusztus 10-i tüntetésen a csendőri bevetést irányító csendőrségi vezetőket május 2-án tájékoztatták a nyomozás kiterjesztéséről.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük