Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A külföldön élő román állampolgárok április elsejétől regisztrálhatnak a parlamenti választásokra

A külföldön élő román állampolgárok április elsejétől regisztrálhatnak a parlamenti választásokra Románia

A külföldön élő román állampolgárok április elsejétől regisztrálhatnak a www.votstrainatate.ro portálon az idén esedékes parlamenti választásokon való részvételre – közölte hétfőn az Állandó Választási Hatóság (AEP).

Hirdetés
Hirdetés

A tájékoztatásban leszögezik, hogy regisztráláskor választani kell a levélszavazás, illetve a szavazókörzetnél történő voksolás között.

A levélszavazás mellett döntőknek ki kell tölteniük egy online űrlapot az AEP által kezelt weboldalon nevük, személyazonosító számuk, lakhelyük és e-mail címük megadásával, ugyanakkor azt is meg kell jelölniük, hogy Romániába vagy az ország valamely külföldi külképviseletére küldik majd el a szavazatukat tartalmazó borítékot. Csatolniuk kell a személyazonossági igazolvány másolatát, valamint a külföldi hatóságok által kiadott tartózkodási engedély másolatát, mindkettőt szkennelt vagy lefotózott formában.

A szavazókörzetnél történő szavazást választóknak is ki kell tölteniük egy online űrlapot, csatolniuk kell személyazonossági igazolványuk másolatát szkennelve vagy kép formájában, illetve meg kell jelölniük azt is, hogy melyik állam mely településén kívánnak élni szavazati jogukkal.

A regisztrációs folyamat április 1-jén kezdődik és választási időszak 15. napjáig tart.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások