Hirdetés
Hirdetés

Meghosszabbítják a spanyolországi és olaszországi repülőjáratok felfüggesztését

Meghosszabbítják a spanyolországi és olaszországi repülőjáratok felfüggesztését Románia

Meghosszabbítják a Románia és Spanyolország, valamint a Románia és Olaszország közötti repülőjáratok felfüggesztésére vonatkozó intézkedést. Az erről szóló, 5-ös számú katonai rendeletet hétfő este adta ki Marcel Vela belügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

A Románia és Spanyolország közötti repülőjáratokat érintő intézkedés újabb 14 napig lesz érvényben kedd 18 órától, az olaszországi járatokra vonatkozó döntés pedig szintén újabb 14 napra szól, 2020. április 6-ától kezdődően.

Az áru- és levélszállítást végző, a humanitárius, illetve a sürgősségi egészségügyi ellátást biztosító repülőgépek nem esnek a rendelet hatálya alá.

A rendelet leszögezi még, hogy a karanténközpontot a hatóságok jóváhagyása nélkül elhagyó személyek újabb 14 napra vesztegzár alá kerülnek, nekik kell állniuk ellátásuk költségeit és büntetőjogi felelősségre vonják őket.

Azokat, akik nem tartják be a lakhelyi elkülönítésre vonatkozó szabályokat, újabb 14 napra karanténba helyezik, nekik kell állniuk a költségeket, és bírságot kell fizetniük – szögezi még le a rendelet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások