Felhívás!

A közélelmezési egységeknek fertőtleníteniük kell a bevásárlókocsikat

A közélelmezési egységeknek fertőtleníteniük kell a bevásárlókocsikat Románia

A közélelmezési egységeknek fertőtleníteniük kell a bevásárlókocsikat, és intézkedéseket kell hozniuk a túlzsúfoltság elkerülése érdekében – jelentette be hétfő este Marcel Vela belügyminiszter.

Az intézkedés értelmében a hiper- és szupermarketeknek, a lakónegyedi boltoknak és más közélelmezési egységeknek gyakran kell fertőtleníteniük a bevásárlókocsikat és -kosarakat, kilincseket, korlátokat, lifteket, mosdókat, ugyanakkor intézkedéseket kell hozniuk a túlzsúfoltság, a torlódások elkerülése érdekében, főleg a kasszák környékén.

“Az intézkedést a határozat elfogadásától számított 48 órán belül gyakorlatba kell ültetni” – mondta Vela.

Az otthoni munkát javasolják

Körlevélben szólítja fel a belügyminisztérium az állami és magánintézményeket, mérlegeljék annak lehetőségét, hogy alkalmazottaik otthonról dolgozhassanak – mondta a belügyminiszter.

“Körleveleket küldünk valamennyi állami és magán intézménynek, felkérve ezeket, vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy az alkalmazásukban álló személyek egy része otthonról dolgozzon” – fogalmazott Vela az országos vészhelyzeti bizottság ülését követően.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 10., 21:59
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Ezt eddig is meg lehetett volna tenni,de föleg felhivni annak a sok neveletlen embernek a figyelmét, hogy a gyereket a koszos cipöjével ne a bevásárló kocsiban furikáztassák,a raktérben ahová az elemiszert is teszik, majd otthon ök vagy más a csomagolt élelmiszert kiteszik direkt az asztalra.