Felhívás!

A környezetvédelmi miniszter szerint meg kell bírságolni a medvéket etető személyeket

A környezetvédelmi miniszter szerint meg kell bírságolni a medvéket etető személyeket Románia

A medvéket etető személyek megbírságolását helyezte kilátásba Costel Alexe környezetvédelmi miniszter.

A hétfőn brassói látogatáson tartózkodó tárcavezető azt mondta, egyeztetést folytat a belügyminisztérium, valamint az illetékes központi és helyi hatóságok képviselőivel annak lehetőségéről, hogy bírságoljanak meg mindenkit, aki eteti a medvéket.

A miniszter hangsúlyozta, ez az egyik fő oka annak, hogy a nagyvadak egyre gyakrabban bemerészkednek a lakott területekre.

“A lakosságnak meg kell értenie, hogy a medve vadon élő állat, nem háziállat. Téves dolog azt hinni, hogy az etetéssel jót teszünk neki. Sőt: ez a lehető legrosszabb, amit tehetünk. Ha ételt kap az embertől, nem fog visszatérni az erdőbe, hogy táplálékot keressen magának. (…) Bármennyire is barátságosnak tűnik, ez egy vadon élő állat, amely áldozatokat szedhet” – fogalmazott a miniszter.

Costel Alexe rámutatott, a minisztériumon belül létesült egy munkacsoport, amelynek megoldásokat kell találnia a medveproblémára.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 7., 10:12
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ezek nem medvek, ezek erdei kutyak. A medvek Kanadaba es Alaszkaba elnek. Meglatnam en, hogy azokat hogyan etetne a sok idiota. Itt nalunk ez a Karpati barnamedve ez nem egy agresziv faj. Csak nagyon ritka esetben tamad emberre, akkor is az emberek hibajabol, mert tul kozel mereszkednek hozza. Altalaban az ember es medve talalkozasok 95 szazalekanal a medve elkeruli az embert. Az etetesek valoban odacsalogatjak a medveket, amiert csakis a meggondolatlan turistak a hibasak. De higgyetek el nekem,hogy a juhosgazdak csobankutyai sokkal veszelyesebbek mint a medve, es sokkal hamarabb ratamadnak az emberre mint a medvek. Aki nem hisz nekem, tegyen egy turat biciklivel a Katrosa fele ! Ezeket a csobanokat akik ilyen sok agresziv kutyat tartanak a juhnyajak mellet, ezeket ki bunteti meg ?!

 • User
  Dátum: 2020. július 7., 11:25
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Anyadat kellene megbuntesd te marha, Iasiban ott ahol szulettel. Ilyen minisztert tesznek oda hogy minden megmozdulasaval csak a hulyeseg arad belole.Konkret megoldast kellene nem ilyen badarsagokat mondani.

 • User
  Dátum: 2020. július 7., 20:44
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nem fog vissza térni az erdöbe. Abba amelyiket kivágták ,vagy abba amelyiket még nem ültettek be?Mert ami maradt az ennek a populációnak nem elég élettérnek.Akik a profitot hajszolják azok persze nem hibásak, csak a medvék,mert valahol ök is élni akrnak.