Felhívás!

A kormány pénteki ülésén elkezdi a jövő évi költségvetés tervezetének megvitatását

A kormány pénteki ülésén elkezdi a jövő évi költségvetés tervezetének megvitatását Románia

A kormány pénteki ülésén elkezdi a jövő évi költségvetés tervezetének megvitatását, hogy meghatározzák az elkövetkező időszak “irányvonalait” – jelentette be Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Minél előbb el kell készülnie a tervezetnek, hogy a költségvetést december 24-ig véglegesítsük és jóváhagyjuk – mondta Ciucă a kormányülés elején.

A kormányfő felhívta a miniszterek figyelmét, hogy a kabinet késésben van az országos helyreállítási terv (PNRR) végrehajtásának kereteit meghatározó sürgősségi rendelet kidolgozásával, és hangsúlyozta, hogy a rendeletet a lehető leghamarabb jóvá kell hagyni.

Emlékeztetett, az Európai Bizottság csütörtökön átutalta az uniós helyreállítási alapból a Romániát megillető vissza nem térítendő támogatás 13 százalékának megfelelő 1,8 milliárd eurót, amit az országos helyreállítási tervbe foglalt beruházásokra és reformokra kell fordítania a kormánynak.

“Szeretném, ha megvitatnánk, mennyi időn belül kerülhet ez a sürgősségi rendelet az asztalra, hogy minél előbb jóváhagyhassuk” – mondta Ciucă a minisztereknek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.