Hirdetés
Hirdetés

A kormány jóváhagyta a faanyag-követő rendszer elindítását

A kormány jóváhagyta a faanyag-követő rendszer elindítását Románia

A kormány csütörtöki ülésén jóváhagyta a SUMAL – a faanyagok nyomon követésére szolgáló integrált információs rendszer bevezetését, jelentette be Costel Alexe környezetvédelmi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

„A kormányülésén jóváhagytuk azt a határozatot, amelyet a kormányzás elején ígértünk, nevezetesen a SUMAL faanyag-követő rendszer működésbe helyezését. Mindössze hat hónapon belül az Orban-kormánynak sikerült behoznia azt a négy évet, amelyet Románia és az erdőink is elvesztettek, mert ez a faanyag-követő rendszer nagyon hosszú időn át késett. (…) A rendszernek köszönhetően valós időben, 24 órából 24-ben tudni fogjuk, hogy mennyi erdőt vágnak ki, hová megy a faanyag, melyik raktárba kerül, végül pedig milyen harmadik félhez kerül” – jelentette ki Costel Alexe csütörtökön a Victoria-palotában.

Hozzátette, hogy a rendszer működésbe helyezésével az összes állami intézmény szoros koordinációban lesz.

„Minden állampolgárt biztosítok, hogy a SUMAL működésbe hozatalával a kettős szállítás ugyanazon jóváhagyással többé nem lesz lehetséges. A SUMAL működésbe hozatala után senki sem tud majd nagyobb vagy kisebb mennyiséget szállítani, mint amennyi az engedélyben szerepel, mert minden szállítmányhoz három fényképet – elölről, oldalról és hátulról – kell mellékelni, annak igazolására, hogy akkora mennyiséget szállít, amellyel elhagyta az erdőt és megérkezik a lerakathoz. A rendszer segítségével pontosan tudni fogjuk, hogy mennyit vágtak ki, mennyit hagytak jóvá, mennyit vettek magukhoz, amikor felrakták a szállítóeszközre, és nyilvánvalóan, hogy mennyi időre van szükség, hogy elérjen a rakomány a célhoz” – tette hozzá Alexe

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük