Felhívás!

A korlátozások fokozatos enyhítésére vonatkozó tervet követel az államfőtől a PSD elnöke

A korlátozások fokozatos enyhítésére vonatkozó tervet követel az államfőtől a PSD elnöke Románia

Az elmúlt napokban az utcára vonult polgárok úgy érzik, hogy az állam magukra hagyta őket – véli a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Marcel Ciolacu szerint az államfőnek haladéktalanul ismertetnie kellene a lakossággal egy, a korlátozások enyhítéséről szóló tervet.

Egy csütörtöki Facebook-bejegyzésben a pártelnök rámutat, az emberek egy része elkeseredett, sokan anyagi gondokkal küzdenek, és belefáradtak a járvány elleni, már több mint egy éve tartó küzdelembe.

“Mindannyiukat felháborítja az átláthatóság hiánya, az egymásnak ellentmondó döntések, a törvények alkalmazása terén tapasztalt kettős mérce. Mindannyian azt érzik, hogy az állam magukra hagyta őket, csak magukra számíthatnak. Eljött az idő, hogy Iohannis eldöntse: minden román állampolgár elnöke akar-e lenni, vagy továbbra is fenntartja a társadalmon eluralkodott káoszt. Iohannisnak haladéktalanul ismertetnie kell egy, a korlátozások fokozatos enyhítésére vonatkozó tervet” – fogalmaz Ciolacu.

A PSD elnöke úgy véli, Vlad Voiculescu egészségügyi és Raluca Turcan munkaügyi miniszternek “repülniük kell tisztségükből”, amiért megszegték a minden polgárra egyformán érvényes szabályokat.

Ciolacu hozzáteszi, az emberek világos, mindenki esetében egyformán érvényes szabályokat szeretnének, akarják tudni, hogy mikor térhet vissza az életük a normális kerékvágásba, és határozott intézkedéseket várnak munkahelyük védelme érdekében. “Ellenkező esetben a társadalmi feszültségek rövid időn belül olyan földrengésbe csapnak át, amely teljesen lerombolja a válságból való kilábalás esélyeit” – nyomatékosítja.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.