Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kockázati csoportokat is védi a fertőzéstől a teljes beoltottság

A kockázati csoportokat is védi a fertőzéstől a teljes beoltottság Románia

A brit egészségügyi szolgálat (NHS) kutatása szerint a koronavírus elleni teljes beoltottság a kockázati csoportokat is hatékonyan védi a fertőzés ellen – közölte hétfőn a tanulmányt ismertetve az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

Hirdetés
Hirdetés

Az NHS összesen 700 nagy-britanniai családorvos pácienseinek állapotát megvizsgálva jutott erre a következtetésre. A kutatás szerint a koronavírus elleni oltás első adagjának beadása – a vakcina típusától függetlenül – 30-60 százalékos hatékonysággal védi meg a kockázati csoportok tagjait (időseket, krónikus betegeket) a fertőzéstől. Kivételt csak a legyengült immunrendszerű személyek képeznek, akik esetében a hatékonyság mindössze 4 százalékos.

A Pfizer és AstraZeneca vakcinájának esetében a védettség hatékonysága jelentősen megnő, és eléri a 74 százalékot a második dózis beadása után – ismertette a kutatás eredményeit a CNCAV.

Nagy-Britanniában az idős személyek 85-90 százaléka megkapta a koronavírus elleni oltást. A hivatalos adatok szerint a szigetországban az elmúlt hetekben megugrott a koronavírus-fertőzéses esetek száma. Míg április-májusban átlagosan 2400 napi új esetet jegyeztek, júliusban a napi átlagos esetszám elérte a 45.159-et.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 20., 9:37
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Vagy az embereket nézik funkcionális analfabétáknak(és van némi igazuk), vagy ők maguk azok. Ma :megvéd, holnap :nem teljesen, holnapután :csak a harmadik dózis véd, aztán :mégsem véd, be kell oltani mindenkit! Még meddig hülyítik az embereket?

  • User
   Dátum: 2021. július 20., 16:37
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ez azért van mert a média (a klasszikus és a közösségi platformos) rögtön lehoz mindent mihelyt valaki elböffenti magát. Aztán jön a cáfolat, mely vagy megjelenik vagy nem,majd kezdődik elölről a következő kijelentéssel. A kedves olvasó meg marad a katyvasszal, nem érti mi folyik, majd jön egy valaki aki egyszerűen, de sokszor tévesen ad rá egy magyarázatot, ezt elhiszik,mivel egyszerűeés lláss csodát megszüntetnek az összeesküvés elméletek.