Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A koalíció hozzájárulását adta a medvekérdést megoldani hivatott tervezethez

A koalíció hozzájárulását adta a medvekérdést megoldani hivatott tervezethez Románia

Megvitatták a szerdai koalíciós egyeztetésen a veszélyes medvékkel szembeni beavatkozást szabályozó sürgősségi kormányrendelet tervezetének főbb elemeit – jelentette be az ülést követően a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban azt mondta, a koalíciós pártok elvi hozzájárulásukat adták a Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter által ismertetett tervezethez annak jelenlegi formájában, a jogszabály-tervezet néhány részletét még véglegesíteni kell.

Florin Cîţu kormányfő nem vett részt a koalíciós egyeztetésen, a nagyobbik kormánypárt elnökének azonban meggyőződése, hogy a miniszterelnöknek sincs ellenvetése a tervezettel kapcsolatban, „hiszen egyértelmű, hogy egyre gyakoribbá vált a medvék jelenléte a lakott területeken”.

„Parafrázissal élve: ‘szeretem a medvéket, de jobban szeretem az embereket’, és azt gondolom, szükség van egy mechanizmusra, amely a lakott területen felbukkanó medvékkel szembeni fellépést szabályozza” – fogalmazott Orban, hozzátéve, a tervezet meghatározza azokat a helyzeteket, amelyekben szükség van a beavatkozásra, és a lépcsőzetesség elvét követi.

Tánczos Barna úgy nyilatkozott a koalíciós ülést követően, hogy a sürgősségi rendelet tervezetét bemutatja a miniszterelnöknek is, és csütörtöki ülésén már megvitathatja a kormány első olvasatban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások