Felhívás!

A hozzávalók megvannak…

A romániai turizmusnak minden hozzávalója megvan, hogy európai szintű sikertörténetté váljon, nyilatkozta tegnap Viorica Dăncilă miniszterelnök, írja az Agerpres.

„Tudjuk, hogy a romániai turizmusnak minden hozzávalója megvan, hogy európai szintű sikertörténetté váljon. A mi felelősségünk, hogy megteremtsük az ágazat fejlődéséhez szükséges körülményeket, annál is inkább, mert egyre fontosabb szerepe van a gazdasági fejlődésben és a munkahelyteremtésben. Tisztában vagyunk az innováció és az új technológiák fontosságával, és azzal is, hogy az idegenforgalmat integrálnunk kell az elektronikus kereskedelembe is. Ugyanakkor elengedhetetlennek tartjuk, hogy más ágazatoknál is bevezessék az új technológiákat” – írta a Connecting Europe through Innovation konferenciára küldött levelében a miniszterelnök.

Dăncilă hozzátette, Románia ezt az ágazatot „az országunk természeti és kulturális örökségének népszerűsítésére szeretné felhasználni, hogy világszinten is versenyképes turizmussal rendelkező országgá váljunk. Úgy véljük, hogy a turizmusnak egy ambíciós keretpolitikára van szüksége, ennek kivitelezéséhez azonban a Bizottságnak, a tagországoknak, a helyi és regionális hatóságoknak, az iparnak és minden érdekelt félnek hozzá kell járulnia, hogy konzerváljuk és megerősítsük Európa örökségét, világszinten reklámozzuk Európát mint kiváló turisztikai célpontot” – mutatott rá a kormányfő.

Dăncilă azt üzente, hogy az idegenforgalom nem csupán arra szolgálhat, hogy a tagországok sajátosságait, Európa diverzitását megismerjük, hanem lehetőséget nyújt a párbeszédre, a megbékülésre, a toleranciára és a társadalmi befogadásra is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.