Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén ötször riasztották a hatóságokat medvék felbukkanása miatt

A hétvégén ötször riasztották a hatóságokat medvék felbukkanása miatt Románia

A hétvége során ötször riasztották a hatóságokat a Hargita megyei Tusnádfürdő és Csíkszentmihály településen medvék felbukkanása miatt, tájékoztatott hétfőn a Hargita megyei csendőrség, amely arra is rámutat, hogy év eleje óta összesen 156 riasztást regisztráltak.

Hirdetés
Hirdetés

A csendőrség közleménye szerint két esetben a Tusnádfürdőre kiszálló csendőrök nem találták a medvéket a helyszínen, a Csíkszentmihályról érkezett két másik riasztás esetében pedig a vadakat visszakergették az erdőbe.

A lövétei bányák közelében egy elhullott medvét találtak a hétvégén.

A megyei csendőrség képviselői szerint év eleje óta összesen 156 riasztást regisztráltak Hargita megyében, a legtöbbet (73-at) június folyamán. Augusztusban ezidáig 12 riasztás érkezett a diszpécserszolgálathoz.

Ami a területi megoszlást illeti, a legtöbb riasztás Tusnádfürdőről és Vaslábról érkezett, de érkeztek hívások Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Marosfő, Csíkpálfalva, Gyergyóújfalu, Csíkszentmárton, Gyergyóvárhegy, Székelylengyelfalva, Lövéte, Oroszhegy, Siménfalva és a Szent Anna-tó környékéről is.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 18., 21:01
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Ma Kovászna ugy nevezett körgyűrűjén a kukoricásbol egy nagy maci jött előmbe ki mind aki jól végezte dolgát sétált a város felé. Aki biciglivel, traktorral vagy szekerel akár gyalog járkál csak óvatosan mert nem lehet tudni honan éri az embert a meglepetés.