Felhívás!

A gyilkos kórrajza

Vladimir Belis orvos, az Országos Törvényszéki Orvostani Intézet volt igazgatója többször nyilatkozott a caracali tragédiával kapcsolatosan.

A két tizenéves lány meggyilkolásával vádolt Gheorghe Dincát a következőképpen jellemezte az Antena 3 hírtelevízió egyik műsorában: “Pszichopata, ez a diagnózis. A pszichopatánál magatartásbeli, a társadalomba való beilleszkedési és reakciózavarokat lehet felfedezni. Vannak nála viselkedési változások, de az ítélőképességét megőrizte. Ez a Dincă egy műveletlen pszichopata, de nem mondhatjuk, hogy nem intelligens. Diverziót kelt, megtéveszt, hogy a valóságot palástolja … A román állam hatóságainak figyelemmel kellett volna tartaniuk. Kérdem én: aki nyolcszor volt elmegyógyászati intézet páciense, annak hogyan lehet gépkocsivezetői hajtási jogosítványa?”

A szakirodalom szerint a pszichopata személy főbb jellemzői a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, az empátia, megbánás és bűntudat hiánya, végtelen önzés. Bűnöző hajlamúak esetében általános jellemző még a lelketlenség.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.