Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A csendőrség szerint a nemzetközi előírások betartásával történt augusztus 10-ei közbelépésük

A csendőrség szerint a nemzetközi előírások betartásával történt augusztus 10-ei közbelépésük Románia

A csendőrség közbelépése az augusztus 10-ei tüntetések alkalmával az érvényben lévő jogszabályok és a gyülekezési jogra vonatkozó nemzetközi előírások betartásával történt – jelentette ki a csendőrség 2018-as tevékenységi beszámolóján Ionuţ Cătălin Sindile, a román csendőrség országos főkapitánya.

„Biztosíthatom, hogy a csendőrség betartotta a gyülekezési jogra vonatkozó összes hazai és nemzetközi előírást. (…) Az országban 700 napja tiltakozó akciók vannak, és a csendőrség minden alkalommal biztosította a gyülekezéshez való alkotmányos jogot (…), de szeretném, ha nem mosnánk össze a békés, jóhiszemű tüntetéseket a közrendet megzavaró, a személyes és közvagyonra veszélyt jelentő megnyilvánulásokkal” – hangsúlyozta Sindilie.

Hirdetés
Hirdetés

A főkapitány a belga, francia, spanyol és német csendőrség „közismert fellépését” hozta fel példának, amikor zavargások elleni akcióról van szó.

Sindilie szerint 2018-ban „intenzív tevékenység” zajlott a közrend megőrzése és visszaállítása terén, és megemlítette a be nem jelentett gyülekezések emelkedő számát, amelyek „szokássá váltak csaknem minden városban”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük