Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A CNCD kivizsgálást indít a gyorsétteremben botrányosan viselkedő PSD-képviselők ügyében

A CNCD kivizsgálást indít a gyorsétteremben botrányosan viselkedő PSD-képviselők ügyében Románia

Hivatalból kivizsgálást indít az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) annak a két parlamenti képviselőnek az ügyében, akik botrányt keltettek egy bukaresti gyorsétteremben – közölte szerdán az Agerpres hírügynökséggel Asztalos Csaba, a testület elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

A két szociáldemokrata képviselő – Adrian Solomon és Ioan Irinel Stativă – kedd reggel botrányosan viselkedett egy bukaresti gyorsétteremben, megtagadva a COVID-19 járvány terjedésének megelőzésére foganatosított intézkedések betartását, ezért a rendőrök 4000 lejre bírságolták őket.

A Bukarest belvárosi rendőrséget a gyorsétterem rendfenntartói értesítették kedd reggel, hogy két vendég megtagadja a maszkviselésre vonatkozó szabályokat. A rendőrök helyszínre érkezésekor a két férfi a hatóság embereivel szemben is sértő magatartást tanúsított, ezért megbírságolták őket – tájékoztatott a fővárosi rendőrség.

Romaşcanu: a felvételeken látottak alapján a dolgok nincsenek rendben

“Nincs rendjén”, ahogy Adrian Solomon képviselő viselkedett – jelentette ki szerdán a Szociáldemokrata Párt szóvivője, Lucian Romaşcanu.

“Sajnos a felvételeken látottak alapján a dolgok nincsenek rendben. Egy párttag kihágásáról van szó, de szeretném, ha mindenki megértené, hogy ami történt, az nem képviseli a pártot. Mindannyian tudjuk, hogy az elmúlt időszakban a PSD nagyon korrektül viselkedett. Most megtörtént ez az incidens, de ehhez képest a kormány tagjai, akiknek a példamutatás lenne a feladatuk, sokkal több rossz példát nyújtottak” – mondta Romaşcanu.

Hozzátette: helyteleníti Adran Solomon viselkedését. Solomon egyébként Romaşcanu szerint már bejelentette, hogy fellebbezni fog a két jegyzőkönyv ellen, amelyek alapján megbírságolta a rendőrség.

“Nézőpontunk szerint egy ilyen viselkedés elfogadhatatlan” – szögezte le.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.