Felhívás!

A caracali ügyészt felfüggesztették, míg rendőrparancsnok nyugdíjba menne

A caracali ügyészt felfüggesztették, míg rendőrparancsnok nyugdíjba menne Románia

Nyugdíjaztatását kérte csütörtökön Nicolae Mirea rendőrfőbiztos, a caracali rendőrség parancsnoka, miután néhány nappal korábban Nicolae Moga volt belügyminiszter bejelentette, hogy meneszti tisztségéből mind őt, mind helyettesét a caracali ügy miatt, tájékoztatott csütörtökön Cristian Grigorescu, az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A nyugalomba vonulási kérelmet jóváhagyták, augusztus 5-én hatályba lép, mondta el az AGERPRES hírügynökségnek a szóvivő. 

Nicolae Mirea 2017. végétől vezeti a caracali rendőrséget, több mint 25 éve rendőr. 

Nicolae Moga volt belügyminiszter július 27-én este bejelentette, meneszteni fogja tisztségéből Nicolae Mireát, a caracali rendőrség parancsnokát és annak helyettesét is, az Alexandra Măceşanu eltűnésének bejelentése után elkövetett mulasztások miatt.

Felfüggesztették tisztségéből Cristian Ovidiu Popescu ügyészt

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyvédi osztályának ellenőrző testülete felfüggesztette csütörtökön tisztségéből Cristian Ovidiu Popescu caracali ügyészt.

A testület úgy értékelte, hogy a Popescu ellen folyó fegyelmi vizsgálat ‘rossz fényt vet az igazságszolgáltatási rendszerre’.

Az Igazságügyi Felügyelet szerdán jelentette be, hogy súlyos hivatali mulasztás miatt elrendelte a fegyelmi eljárás elindítását Cristian Ovidiu Popescu ellen. 

A fegyelmi eljárás elindításának indoklásában a testület kifejti, hogy az ügyész egy kiskorú lány elrablása ügyében nem hagyta jóvá július 26-án reggel 6 óra előtt a hatóságok behatolását a gyanúsított házába, ahol a feltevések szerint az áldozat tartózkodott, bár kötelessége lett volna minden intézkedést meghozni, hogy a fennálló állapotnak véget vessen. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.