Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A baleset-átveréssel csalt ki 75 ezer lejnyi értéket egy férfi egy idős kolozsvári nőtől

A baleset-átveréssel csalt ki 75 ezer lejnyi értéket egy férfi egy idős kolozsvári nőtől Románia

Hetvenötezer lejt csalt ki egy 78 éves kolozsvári nőtől egy Ialomiţa megyei 33 éves férfi az úgynevezett baleset-átveréssel.

A Kolozs megyei rendőrség beszámolója szerint a kolozsvári asszonyt július 7-én hívta fel telefonon a Ialomiţa megyei fiatalember, aki orvosnak adta ki magát, és elhitette az asszonnyal, hogy lánya és unokája közúti balesetet szenvedett. A csaló állítása szerint az idős nő szerettei gerinctöréssel fekszenek a kórházban, műtétre van szükségük. A kórházi ellátás költségeire 24.000 eurót, majd később 15.000 lejt és ékszereket csalt ki tőle.

A rendőröknek szeptember 12-én, Feteşti környékén sikerült kézre keríteniük a 33 éves szélhámost. 24 órára őrizetbe vették, és a kolozsvári bíróságtól kérték előzetes letartóztatási parancs kiállítását a nevére. A 75 ezer lejes kárt azonban egyelőre nem sikerült megtéríteni – derül ki a közleményből.

A rendőrök arra kérnek mindenkit, hogy tájékoztassák idős rokonaikat a baleset-átverés mibenlétéről, hogy amennyiben a csalók felkeresnék őket, megfelelően tudjanak reagálni, és ne essenek a szélhámosság áldozatául.

(forrás: Agerpres, fotó: Gábos Albin)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.