Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

8 kilométeres kamionsor alakult ki hétfő reggel a nagylaki határátkelőnél

8 kilométeres kamionsor alakult ki hétfő reggel a nagylaki határátkelőnél Románia

Több mint nyolc kilométeres sort alkottak hétfő reggel a tehergépkocsik a nagylaki autópálya-határátkelőnél, miután a magyar határrendészet informatikai rendszere meghibásodott. A sofőröknek 5 órán át kell várakozniuk a dokumentumok ellenőrzésére.

A magyar határrendészek informatikai rendszerével reggel 8 óra körül kezdtek gondok lenni, emiatt áttértek a dokumentumok klasszikus ellenőrzésére, így nőtt a várakozási idő – mondták a román határrendészettől származó források.

A források szerint a Nagylak II jelzésű határátkelőnél, a páneurópai autópályán több száz tehergépkocsi gyűlt fel, több mint nyolc kilométeres sort alkotva.

A határrendőrség honlapján fellelhető, a határnál való várakozási időt monitorizáló online alkalmazás szerint a tehergépkocsik sávján átlag 300 percet kell várni a vámellenőrzésre. Ez jóval meghaladja egy átlagos hétfői nap várakozási idejét.

Hirdetés
Hirdetés

„A nagylaki autópálya határátkelőnél több sávot nyitottunk meg a kimenő tehergépkocsi-forgalom számára, hogy felszámoljuk a dugót” – nyilatkozta Filip-Ionuţ Matei, az Arad Megyei Határrendőrség szóvivője az Agerpres hírügynökségnek, a magyar informatikai rendszer meghibásodásáról azonban nem tudott információkat szolgáltatni.

Az autópálya-határátkelőnél négy sávot nyitottak meg a teherforgalom számára hétfőn a szokásos egy-két sáv helyett.

Nagylaknál, a 7-es országúton levő határátkelőnél is egy órára nőtt a várakozási idő, míg megszokott esetben ez csupán 15 perc.

Hétfő reggel általában nagyobb a román-magyar határon átkelő tehergépkocsik száma, mivel a Magyarországon érvényben levő törvények értelmében a 7,5 tonnánál nagyobb gépkocsik nem közlekedhetnek hétvégén.

Nyitóképünk illusztráció.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük