Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

25 ezer belügyi alkalmazottat mozgósítanak a közelgő hosszú hétvégére

25 ezer belügyi alkalmazottat mozgósítanak a közelgő hosszú hétvégére Románia

A Szent András-napot és a román nemzeti ünnepet magában foglaló hosszú hétvégén mintegy 25 ezer belügyi alkalmazott fog vigyázni a közrendre – közölte Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő pénteken.

Hirdetés
Hirdetés

A hatóságok többek közt kiemelt figyelemmel fogják kísérni a SARS-CoV-2 vírus terjedésének megelőzését célzó óvintézkedések maradéktalan betartását.

Naponta 1400 rendőr lesz a közutakon 300 sebességmérővel, hogy biztosítsák a forgalom gördülékenységét és biztonságát.

A rendőrség kéri az utazni készülőket, hogy tájékozódjanak a várható időjárásról és az utak állapotáról, tegyenek meg minden szükséges intézkedést a biztonságos közlekedés érdekében, beleértve autóik felszerelését a hideg évszakra.

A külföldre készülőknek javasolja Dajbog a nemzetközi forgalom előtt nyitva álló határátkelőhelyek interaktív térképét, amely a határrendészet honlapján érhető el. Így a várható várakozási idő alapján választhatják ki, hol keljenek át a határon.

A közúti forgalmat helikopterekből is figyelni fogják, és további helikoptereket tartanak készültségben, hogy sürgősségi esetben bevethetők legyenek a segítségnyújtásban.

Naponta 5000 tűzoltó is készenlétben áll majd, a hegyi csendőrök pedig fokozzák a járőrözést azokon a területeken, ahol várhatóan megnövekedik a turisták száma.

A hatóságok kérik a kirándulni készülőket, hogy kellő felszereléssel és az időjárásnak megfelelő ruházattal induljanak útnak, és ne térjenek le a kijelölt turistaútvonalakról – tette hozzá Monica Dajbog.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük