Felhívás!

23 ezer elítélt szabadult eddig a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján

23 ezer elítélt szabadult eddig a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján Románia

A büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének hatályba lépésétől számítva keddig 22.939 elítéltet helyeztek szabadlábra e jogszabály alapján – közölte szerdán az Országos Börtönigazgatóság (ANP).

Az ANP tájékoztatása értelmében 2017. október 19-étől keddig 22.939 elítéltet engedtek ki a börtönből, akik közül 4060-nak lejárt a büntetése, 18.879-et pedig feltételesen helyeztek szabadlábra.

A jelzett időszakban ugyanakkor a szabadultak közül 2335-en visszakerültek a börtönbe, de – jegyzi meg az ANP – nem valamennyien azért, mert szabadulásuk után újabb bűntettet követtek volna el, hanem többek esetében újabb jogerős ítélet született olyan ügyben, amely szabadulásukkor a büntetőeljárás valamely szakaszában állt.

A képviselőház szerdán döntő kamaraként hatályon kívül helyezte a 2017/169-es törvényt, amelynek értelmében minden, nem megfelelő fogvatartási körülmények között letöltött 30 napért 6 nappal lerövidül a foglyok büntetése. A törvényhozók elfogadták azt a módosító javaslatot is, amely fenntartja a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének hatályát azok számára, akiket 2012. július 24-e és a jelen törvény hatályba lépése közötti időszakban ítéltek vagy ítélnek el.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások