Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2024. júniusáig el kell végezni minden 1978 előtt épült iskola szeizmikus kockázati besorolását

2024. júniusáig el kell végezni minden 1978 előtt épült iskola szeizmikus kockázati besorolását Románia

Döntő házként fogadta el a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely értelmében 2021. jantortouár elsejéig el kell kezdeni minden, 1978 előtt épült tanintézménynek otthont adó épület szeizmikus kockázati felmérését. A felmérés lezárásának és az épületek kockázati besorolásának határideje 2024. június 1.

Hirdetés
Hirdetés

A jogszabály az 1994/20-as kormányrendeletet módosítja, azzal a céllal, hogy a tanügyi személyzet és a tanulók biztonsága érdekében minden olyan romániai ingatlant felmérjenek, amely oktatási intézménynek ad otthont.

Az elfogadott tervezet értelmében a közintézmények vezetőinek legkésőbb 2021. január elsejéig ki kell adni a műszaki felmérés megkezdésére vonatkozó utasítást. Az 1978 előtt készült, oktatási intézménynek otthont adó épületek mechanikai szilárdságát és stabilitását vizsgáló felmérést arra kiképzett szakértők végzik el. Ennek alapján a megfelelő kockázati kategóriába sorolják be az ingatlanokat, és kidolgozzák a biztonsági intézkedéseket. A rendelkezés csak azokra az épületekre nem terjed ki, amelyeknek 2010. január elseje után már felmérték az állapotát. A felméréseknek és a szeizmikus kockázati besorolásnak 2024. június elsejéig le kell zárulnia. A költségeket a tanügyminisztériumon keresztül biztosítja a román állam.

Az előírás figyelmen kívül hagyása 1.000 lejtől 10.000 lejig terjedő bírságot von maga után.

A képviselőház döntő fórum volt ebben a kérdésben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük