Felhívás!

2024. júniusáig el kell végezni minden 1978 előtt épült iskola szeizmikus kockázati besorolását

2024. júniusáig el kell végezni minden 1978 előtt épült iskola szeizmikus kockázati besorolását Románia

Döntő házként fogadta el a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely értelmében 2021. jantortouár elsejéig el kell kezdeni minden, 1978 előtt épült tanintézménynek otthont adó épület szeizmikus kockázati felmérését. A felmérés lezárásának és az épületek kockázati besorolásának határideje 2024. június 1.

A jogszabály az 1994/20-as kormányrendeletet módosítja, azzal a céllal, hogy a tanügyi személyzet és a tanulók biztonsága érdekében minden olyan romániai ingatlant felmérjenek, amely oktatási intézménynek ad otthont.

Az elfogadott tervezet értelmében a közintézmények vezetőinek legkésőbb 2021. január elsejéig ki kell adni a műszaki felmérés megkezdésére vonatkozó utasítást. Az 1978 előtt készült, oktatási intézménynek otthont adó épületek mechanikai szilárdságát és stabilitását vizsgáló felmérést arra kiképzett szakértők végzik el. Ennek alapján a megfelelő kockázati kategóriába sorolják be az ingatlanokat, és kidolgozzák a biztonsági intézkedéseket. A rendelkezés csak azokra az épületekre nem terjed ki, amelyeknek 2010. január elseje után már felmérték az állapotát. A felméréseknek és a szeizmikus kockázati besorolásnak 2024. június elsejéig le kell zárulnia. A költségeket a tanügyminisztériumon keresztül biztosítja a román állam.

Az előírás figyelmen kívül hagyása 1.000 lejtől 10.000 lejig terjedő bírságot von maga után.

A képviselőház döntő fórum volt ebben a kérdésben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.