Felhívás!

160 kilós karácsonyi disznót kért feletteseitől egy rendőr

160 kilós karácsonyi disznót kért feletteseitől egy rendőr Románia

Vizsgálat indult a Girgiu megyei rendőr-főkapitányságnál, miután egy rendőr azt kérte a parancsnokától, hogy adjon neki egy malacot karácsonyra. A tisztet egy kollégája tréfálta meg, aki azt mondta neki, hogy az intézmény vezetőit törvény kötelezi arra, hogy egy disznóval jutalmazzák, és hogy az állat súlyát a rendőrségnél eltöltött szolgálati idő alapján határozzák meg.

A tiszt közlekedési rendőrként dolgozik Giurgiu megyében. Egyik kollégája viccből azt mondta neki, hogy az illetékesek kötelesek neki egy disznót adni karácsonyra. A férfi bevette a tréfát, és azonnal jelentést tett az egység parancsnokánál. A dokumentumban a tiszt azt írta, hogy négy éve dolgozik a rendőrségnél, ezért szeretne kapni egy 160 kg-os disznót.

“Kérem, hogy a 2021.11.17-én kelt, 2018/114-es számú rendelet alapján egy karácsonyi disznó kiosztását jóváhagyni szíveskedjenek. Tekintettel arra, hogy 4 éves régiségem van a Giurgiu megyei közlekedési rendőrségnél, szeretném, ha 160 kg körül lenne a súlya” – írta a rendőr a november 19-én kelt “jelentésében”, amelyet a megyei rendőrség közlekedési osztályvezetőjének címzett.

Amikor a parancsnok meglátta a jelentést, vizsgálatot indított, és most ellenőrzések zajlanak. A vezetőség igyekszik azonosítani a tréfálkozó rendőröket. Ha megállapítást nyer, hogy megsértettek bizonyos belső szabályzatokat, szankciókra számíthatnak.

A Giurgiu megyei rendőrség vezetősége emlékeztetnek arra, hogy nincs olyan törvény, vagy sürgősségi rendelet, amely lehetővé tenné számukra, hogy beosztottjaiknak karácsonyi disznót adjanak.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.