Felhívás!

14 millió lejre bírságolt a rendőrség a minivakáció alatt

14 millió lejre bírságolt a rendőrség a minivakáció alatt Románia

Összesen mintegy tizennégymillió lejre bírságolt a rendőrség a hatnapos minivakáció alatt, a legtöbb büntetést – több mint húszezret – a közlekedési szabályok megsértése miatt rótták ki.

A belügyminisztérium csütörtöki közleménye értelmében az ortodox húsvét alatt és május 1-jén több mint 22 ezer belügyi alkalmazott teljesített szolgálatot országszerte. A közrendet jelentősen megzavaró események nem történtek, a közúti balesetek száma pedig csökkent az elmúlt évekhez viszonyítva.

A katasztrófavédelem munkatársainak több mint nyolcezer bevetésük volt, a legtöbbször – csaknem 6600 esetben – vészhelyzeti orvosi segítséget kellett nyújtaniuk, 400 alkalommal tűzesethez riasztották őket.

A minivakáció alatt csaknem 4500 bűncselekményt észlelt a rendőrség, és 44 ezer esetben rótt ki bírságot, összesen mintegy 14 millió lej értékben. Húszezer esetben a közlekedési szabályok megszegése miatt büntettek: 7400 alkalommal a sebességhatár túllépése, 229 esetben pedig ittas vezetés indokolta a bírságot.

Az elmúlt esztendő ugyanezen időszakához viszonyítva 24 százalékkal, 2016-hoz képest pedig 40 százalékkal csökkent a közlekedési balesetek száma.

A Román Csendőrségnek több mint 12 ezer bevetése volt a jelzett napokban.

A hatnapos minivakáció idején több mint 880 ezer személy lépett be Romániába a határátkelőknél, és csaknem egymillióan hagyták el az országot – derül még ki a belügyi tárca közleményéből.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások