Felhívás!

Mire jó a hegesztő, és miért pont inverteres hegesztőt érdemes választani?

Mire jó a hegesztő, és miért pont inverteres hegesztőt érdemes választani? Reklám

A hegesztő egy olyan kisgép, amelyre több alkalommal is szükségünk lehet otthon, de az építőipar, az autóipar, valamint a villamosipar sem lehetne meg nélküle. 

Az inverteres hegesztők terén rengeteg innovációt tapasztalhattunk az elmúlt években, amelynek köszönhetően ezek az eszközök még hatékonyabbá váltak.

Mitől jobb az inverteres hegesztő? 

Ez a típusú hegesztő annyival jobb, hogy gyakorlatilag a hagyományos típust már teljesen kiszorította a hegesztők piacáról. Az inverteres hegesztők ugyanis sokkal kisebbek, kompaktabbak, könnyebb dolgozni velük, és nagyon szép varrat hozható velük létre. 

Persze, ahogy azt megszokhattuk, nemcsak előnyök, hanem hátrányok is vannak. Ilyen például az, hogy nehezebben javíthatóak az újabb inverteres szerszámok, mint a hagyományos hegesztőgépek, valamint a jobb hatékonyságért és munkavégzésért magasabb vételárral is fizetünk.

Bár akadnak hátrányok, viszont azok annyira elenyészőek az előnyökhöz képest, hogy megéri elfogadni őket. Ráadásul ennek az eszköznek a használatát azok is nagyon könnyen megtanulhatják, akiknek nincs különösebb tapasztalatuk vagy szakmai képzettségük ezen a területen.

Hogyan érdemes választani az inverteres hegesztők közül? 

Az Elefántszerszám.hu Webáruház inverteres hegesztőinek széles választéka nem feltétlenül könnyíti meg a döntést. Nagyon fontos, hogy amikor hegesztőt szeretnél vásárolni, ne feledkezz meg arról, hogy milyen munkakörülmények között fogod használni! Nyilván más típusú gép felel meg otthoni használatra, és megint más ipari körülményekhez. 

A választáshoz fontos szempont az is, hogy a munka során milyen anyagok hegesztésével fogsz foglalkozni. 

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy milyen teherbírású gépet szeretnénk, hiszen nem mindegy, hogy csak rövidebb ideig vagy hosszú időn keresztül fog működni a géped. Utóbbi esetben olyan hegesztő mellett kell letenni a voksunkat, ami túlterhelés elleni védelemmel rendelkezik.

Ahogyan általában, úgy a hegesztők esetében is érdekes szempont lehet az, hogy megbízható márka legyen, hogy hosszabb garanciát kapjunk rá, illetve az is, hogy van-e megfelelő szervízhálózat mögötte, hogy javítható legyen, ha az élet úgy hozná, hogy elromlik a profi gépünk.

Innovációk az inverteres hegesztők körében

Az IGBT elemek, az ívgyújtás, a letapadásgátlás, a lift-TIG hegesztés, a 2T/4T vezérlés, az áramlefutás erősségének állíthatósága, valamint az AC egyensúly mind-mind olyan fejlesztések, innovációk az inverteres hegesztők esetében, amelyek javították annak működését, így még szebb eredményeket érhetünk el velük.

Az inverteres hegesztők a fejlesztéseknek köszönhetően ma már olyan modern eszközök, amelyeket gondosan kiválasztva eredményesen használhatunk akár otthonunkban, akár ipari környezetben is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.