Felhívás!

Hogyan legyél profi menekülő a szabadulószobákból?

Hogyan legyél profi menekülő a szabadulószobákból? Reklám

Az elmúlt években gombamód szaporodtak a szabadulószobák, leginkább a fővárosban, de nyíltak több nagy vidéki városban is. Ez igazából nem meglepő, mert játszani mindenki szeret, a felnőttek is legalább annyira, mint a gyerekek. Az izgalom, a küldetés teljesítése vagy a sikeres kijutás célja kicsit és nagyot magával ragad.

Ennek köszönhetően számos tematikával találkozhatunk: kisebbekkel érdemes először valamilyen kedvenc szereplő kalandjaiba becsatlakozni, míg a felnőttek a történelmi témák vagy a bűnügyi nyomozás, esetleg a börtönből való szabadulás után érdeklődnek. Bármelyiket is választjátok, a sikeres kijutás koronázza meg a játékot, az Időcsapda kollégáitól ehhez kaptok profi útmutatást.

 

  • A csapattagok között ne legyen hírzárlat

 

Vannak olyan valós helyzetek, amikor a nyomozás vagy egy folyamatban lévő ügy előre haladását akadályozná, ha minden információ morzsát a hatóság megosztana a nagyközönséggel. Ebben az esetben viszont Ti vagytok a hatóság vagy a felmentő sereg, nektek nemcsak érdemes, hanem szükséges minden apróságnak tűnő felfedezést a csapattársak tudomására hozni. Ez csapatjáték, és a létszámotokból adódóan ti vagytok előnyben. Használjátok ki! Eltérően gondolkodunk, másra figyelünk fel, és ebben az esetben fokozottan igaz, hogy minden apróságnak nagy jelentősége lehet. 

 

  • Titkos rejtek

 

A szabadulószobákra nem érvényes, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek. Sőt! Itt akkor lendíted előre a csapatot, ha mindent (ami mozdítható) a kezedbe veszel, megnézed, a fiókokat kihúzod, titkos rejtekeket keresel, tükröket, átjárókat keresel. Nagy valószínűséggel fogsz is találni ilyesmit, ha elég szemfüles vagy, ne felejtsd el a csapattársaiddal megosztani a felfedezést.

 

  • Egy csapat mind felett

 

Fordítsátok a javatokra, hogy többen vagytok! Szerveződjetek kisebb csapatokra, és más-más nyomok után kutassatok. Előbb-utóbb össze fognak érni a szálak, ahol újra egy egységben gondolkodhattok tovább. Mivel az idő véges, általában 60-75 perc alatt kell kijutni és/vagy teljesíteni a küldetést, arra nem lesz idő, hogy hatan gondolkodjatok egy feladványon. Cserélődhetnek a tagok, de mindenképpen akkor tudtok a leghatékonyabbak lenni, ha a szétszóródással a magatok javára fordítjátok az időt. Munkahelyi csapatépítőt szeretnél szervezni? Vagy a családnak egy jópofa programot? Ajándékutalvánnyal az Időcsapda pályái igénybe vehetők, Harry Potter kalandjaitól kezdve a Csernobili katasztrófa megelőzéséig, CSI helyszínelésen át még számos területen kipróbálhatjátok magatokat. 

 

  • Segítség

 

Minden csapattal előfordul, hogy segítséget kell kérnie a játékvezetőtől. Ha elakadnátok, ne habozzatok, mert fogy az idő, és csökken az esély a sikeres kijutásra. Nem szégyen a segítségkérés, pláne, ha csak egy kis plusz instrukció kell a megoldáshoz. A lényeg úgyis az, hogy az utolsó perc előtt kattanjon a zár, és élvezzétek a megérdemelt sikert.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.