Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miért jó, hogy egyre több az MPL csomagautomata?

Miért jó, hogy egyre több az MPL csomagautomata? Reklám

Egyre több automatát adnak át az országban, nemrégiben például Gödöllőn. Valószínűleg a legtöbben úgy gondoljuk, hogy a csomagautomaták jók, a többiek valószínűleg úgy vannak vele, hogy miért kell ennyi, ha postán is átvehető a küldemény.

Most bemutatjuk, hogy miért is jó, ha minél több csomagautomata van az országban, ebben pedig a Csomagnet.hu lesz segítségünkre.

A csomagautomatákról általában

A csomagautomata az egyik legkorszerűbb rendszer a küldemények átvételére. Van rajtuk egy képernyő, azon a segédlet végigvezeti az átvevőt a folyamaton, nincs szükség hozzá személyzetre. Ezek az automaták több, különböző méretű fiókot tartalmaznak, ezzel optimalizálták a helyeket, hogy minél több, eltérő méretű csomagot adhassunk fel az automatába.

Az automaták minden hiedelemmel ellentétben biztonságosak, elektronikus és mechanikus biztonsági elemek védik a küldeményeket, a fakkok pedig beázásbiztosak. Kamerák és automatikus működésű megvilágítás is található bennük. 

Csomagautomaták előnyei

Annak, hogy küldeményünket csomagautomatába kérjük, több előnye is van. Az automaták mindig nyitva vannak, így nem kell azon gondolkodnunk, hogy mikor tudunk elmenni a csomagért, mert bármikor megtehetjük.

Az átvétel sokkal gyorsabb, mint egy átlagos csomagpontban. Legyen szó akár egy benzinkútról vagy postáról, valószínűleg várakoznunk kell, ennek egy automatánál kisebb a valószínűsége. 

Ezek az eszközök általában a városok forgalmasabb pontjain helyezkednek el, így nem kell nagy kitérőt tegyünk ahhoz, hogy átvehessük a küldeményünket. Mivel ebben az esetben egy géppel vagyunk kontaktusban az átvételnél, roppant diszkrét módja a kézbesítésnek. Nem utolsósorban pedig, ha automatába kérjük a rendelésünket, általában olcsóbb.

Csomagátvétel automatából

Rendelésünk átvétele nagyon egyszerű automatából. Címzettként, amikor megérkezik a küldemény az automatába, kapunk egy értesítőt e-mailben vagy SMS-ben a küldeményünk azonosítójával. Ezzel kell elmennünk az automatához, a kódot és a telefonszámunkat kell megadni.

Ha ezeket megadtuk, kinyílik a rekesz, amiben a küldemény van. Az utánvét összegét bankkártyával tudjuk kifizetni. A csomagokat 2 munkanapig őrzik, utána a közeli postára kerülnek át.

Hogyan tudunk automatába csomagot küldeni?

Manapság már online is elintézhető a csomagküldés belföldre. A Csomagnet.hu-nál a főoldali kalkulátorba kell beírni a küldemény adatait, onnan pedig a rendszer kiadja a legjobb ajánlatokat. Ha kiválasztottuk a megfelelőt, a feladó és címzett adatait szükséges megadni, majd a csomagra vonatkozó extra szolgáltatások közül választhatunk. Végül egyszerűen, bankkártyával fizethetünk.

A mai rohanó világban talán az egyik legpraktikusabb eszköz a csomagautomata, ami biztonságos és egész nap nyitva van, így bármikor átvehetjük a küldeményt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük