Felhívás!

Lebomló csíráztatók a karantén idejére!

Lebomló csíráztatók a karantén idejére! Reklám

Ha valamikor, hát most a koronavírus-járvány idején a tudatosság ösvényeire kell lépnünk! Egy egész világra kihatott az a globális járvány, amely átalakította mindennapjainkat. Ha ön is betartja a kormány és az egészségügy rendeleteit, és a négy fal között tölti a hétköznapok nagy részét, akkor jöjjön néhány hasznos DIY-tipp. Ismerkedjen meg az otthoni csíráztatás legjobb módszereivel, s kerüljön előtérbe az újrahasznosítás!

Héjas “kelyhek”

Ha Ön is kidobja citromfacsarás után a félbevágott héjakat, van egy jó hírünk! A citromhéjat hatékonyan felhasználhatja, mondjuk házi csíráztatóként! Kaparja ki a maradék gyümölcshúst, majd szúrja ki az alját! Ez utóbbi azért szükséges, hogy tudjon szellőzni és vizet leadni. Ezután jöhetnek is bele a magok, s meglátja, egy igazán strapabíró kis tartó lesz belőle!

A sütés-főzés alapvető alapanyaga a tojás, amelyet ha tudatosan szeretne felhasználni, nem árt ügyelnie a feltörésnél, hogy kellően épek maradjanak. Ezt követően már csak apró lyukat kell fúrni az aljára, s ott távozhat a felesleges víz.

A sokoldalú papír

A használt papírpoharak is tökéletesen hasznosíthatóak e célra. Egyszerűen fúrjon lyukakat az aljába, töltse fel földdel, végül helyezze el bennük a magokat!

Minimális kézügyességet igényel a cserépforma elkészítése ennél a csíráztató típusnál. Amennyiben nem menne úgy, ahogy szeretné, vegyen elő egy kisebb poharat vagy konzervdobozt és arra hajtogatva talán könnyebb lesz a kihívás.

Az otthoni papírhulladékot, kartondobozokat is hatékonyan felhasználhatja, amelyekbe egyszerűen beleültethető a magocskák új otthona. Vízből és apróra tépkedett papírokból készítsen pépet, ehhez pedig adjon még hozzá lisztet! A masszával kibélelhető bármi, amilyen formára vágyik, de alkalmazhat olyan hasznos segédeszközt is, mint amilyen a muffin sütőforma. Ha kész, csak engedje benne megszáradni! 

Ki hinné, hogy ennyi kincs lapul otthon, amelyek sokszor csak a hulladék között végzik? A JOY tudatos élet cikkjei Önt is átsegítik az önkéntes karantén idején, és teljesen más megvilágításba kerülhet majd minden!

Érdekes megoldások papírral

A tojástartó azért is olyan sokoldalú, mert egyben és szétvágva is alkalmazható. Az elve lényegében ugyanaz, mint a többi papíralapú csíráztatónak, úgyhogy akár ezzel együtt is átültethető a későbbiekben!

Ki hinné, hogy még a WC papír guriga is újrahasznosítható? Ehhez szüksége lesz egy ollóra, amivel bevagdossa a végét, ezt követően mint egy dobozt, összehajtogathatja, így megkaphatja a várva várt alakját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.