Felhívás!

Maratoni felkészülés karantén idején

Maratoni felkészülés karantén idején Reklám

Sok olyan sportember van, akik idén – is – szerették volna lefutni a maratoni távot, és a cél elérése érdekében hosszú, lelkiismeretes felkészülésen vannak túl, azonban a járvány miatt versenyüket törölték. Emiatt közülük sokan motivációjukat vesztették, de mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne veszítsük el az elszántságunkat és megőrizzük az elért formát? Cikkünkből kiderül!

Hosszabb felkészülés, jobb időeredmény

Ha tavasszal futottál volna maratont, akkor a téli alapozás után csak kevés időd maradt volna sebességed növelésére, így viszont több hónapot nyertél, hogy jobb formába lendülj! De hosszabb, tempós futásokra is ideális a kellemes idő, az ébredő természet látványánál pedig aligha kell jobb motiváció. 

Ha elkedvetlenednél, gondolj arra, hogy a nagy igénybevételt jelentő nyári melegben végzett kemény edzések után a tökéletes futóidőben rendezendő őszi maratonokon milyen jól fog esni a versenyzés. Az sem utolsó szempont, hogy az optimális időjárási körülmények jó esélyt kínálnak majd az egyéni rekordod megdöntésére.

Kapcsolódj másokhoz!

Bár a futás egyéni sport, a maratoni felkészülést nem könnyű egyedül végigcsinálni. Ideális esetben a közös edzések alkalmával számíthatsz társaid biztatására, amely járvány idején is fontos lenne. Szerencsére barátaiddal és a futóklubok tagjaival az interneten is napi kapcsolatot tarthatsz fenn, ahol megvitathatjátok az edzések során szerzett tapasztalataitokat és kölcsönösen motiválhatjátok is egymást.

Fuss az egészségedért!

A futás – akár versenyre való felkészülésként vagy csak hobbiként – nagyon fontos az egészség megőrzése szempontjából, különösen igaz ez karantén idején, amikor az edzőtermek zárva tartanak és a sportolási lehetőségek egyébként is megritkultak. A tempós futások kiválóan helyettesítik a különféle kardióedzéseket, csupán arra kell figyelnünk, hogy olyan helyszínt találjunk, ahol lehetőleg kevés ember fordul meg.

Az önkéntes bezártság heteiben különös hangsúlyt kell fektetni a mentális egészség megőrzésére, amire jó lehetőséget kínálnak a rendszeres futóedzések által kiváltott adrenalinlöketek, amelyek pozitívan hatnak a boldogságszintünkre. Hasonlóan jó hatással lehet a karanténban töltött időszak egyhangúságában a maratoni versenyre való felkészülés által nyújtott extra motiváció, amely biztosan átlendít majd a holtpontokon.

Javítsd munkád hatékonyságát!

A home office-ban töltött hétköznapok ingerszegénységének megtörésére is remek lehetőség a friss levegőn, kellemes napsütésben megejtett futóedzés. Ez egyszerre pörget fel és nyújt kikapcsolódást, amely után a munka is jobban fog menni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.