Felhívás!

Komplett adatvédelmi csomagok minden céges helyzetre

Komplett adatvédelmi csomagok minden céges helyzetre Reklám

Az uniós adatvédelmi szabályozás az elmúlt évek rettegett szabálya. Az adatvédelmi hatóság megsokszorozódott eljárásainak száma és a bírságolási gyakorlat egyértelműen mutatja, nem minden vállalkozás felel meg az adatvédelmi rendeletnek. 

Ha bizonytalan vagy, hogy nálad minden rendben van-e, vedd igénybe az eKRS online jogi platformját, és vásárolj komplett adatvédelmi csomagot céged számára.

A te céged átmenne a NAIH vizsgálaton?

Személyes adatokat számtalan módon kezelhetünk egy cégen belül. Nem csak a munkavállalók, hanem az ügyfelek adatait is megismerhetjük és felhasználhatjuk vállalkozási tevékenységünk során, ami bizony a rendelet hatálya alá tartozik, és a célhoz kötöttség bizonyítása céges kötelezettség. 

Amennyiben alkalmazottaid számára a munkavégzéshez szükséges eszközt, munkahelyi e-mail-fiókot vagy mobiltelefont biztosítasz, ellenőrizheted a használatukat. Ennek során nem hagyhatod figyelmen kívül a Munka Törvénykönyve, az uniós GDPR és a hazai adatvédelmi jogszabályok előírásait, amiket a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) határozatai és állásfoglalásai is megerősítenek. 

A jogszerű adatkezelés csak megfelelő dokumentáció birtokában, a szabályozás következetes betartásával elképzelhető. A bírság csak így kerülhető el.

Adatvédelmi szabályok az eKRS rendszerből

Ha vállalkozásod nem rendelkezik a megfelelő szabályzatokkal, lehetőséged van az ügyvéd irodai háttérrel rendelkező eKRS-en keresztül kész dokumentáció vásárlására. A mintacsomag használatával az alapvető adatvédelmi előírásokat tudod teljesíteni, ami jó pont egy ellenőrzés során.

Az általános mellett külön webáruházak és társasházak, valamint kis- és középvállalkozások számára is biztosít az oldal komplett adatvédelmi csomagot. Így biztonságban tudhatod céged, webshopod, valamint az SZMSZ-be illeszthető adatkezelési szabályzat révén a házközösség működését is. 

Érdekmérlegelési tesztek és adatvédelmi tájékoztatók

Megtalálhatók az iratminták között a munkavállalók részére adott adatvédelmi szabályzatok, illetve az ellenőrzésükhöz használható érdekmérlegelési teszt minták is. A dolgozók csomagjának átvizsgáláshoz, az alkalmazottak kamerás megfigyeléséhez külön szabályzat, adatfeldolgozói megállapodás is szükséges. A céges ellenőrzés kiterjedhet az alkalmazott által hajtott gépjárműbe szerelt GPS alkalmazásra, illetve a sofőrök alkoholtesztelésére is, ami szintén külön dokumentáció és eljárásrend alapján kivitelezhető. De külön adatvédelmi nyilatkozat szükséges az álláspályázatokra jelentkezők vonatkozásában, illetve a direkt marketing alkalmazásához, sőt az adatvédelmi incidensek nyilvántartásához is. 

Nem érdemes kockáztatni az adatvédelmi bírságot, jobb felkészülni. Töltsd le az eKRS NAIH gyakorlatának megfelelő komplett adatvédelmi dokumentációját online.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.