Felhívás!

Így védjük meg cicánkat a kullancsoktól!

Így védjük meg cicánkat a kullancsoktól! Reklám

A tévhittel ellentétben a tavasz beköszöntével nemcsak a kutyák, hanem a macskák is jelentősen ki vannak téve a kullancsok általi fertőzések veszélyeinek. Éppen ezért érdemes gondoskodni kedvencünk védelméről a megfelelő megelőzés segítségével.

A kullancsok legfőbb veszélyei

A kullancsok olyan nagy méretű atkák, amelyek vérszívás útján terjesztenek különböző fertőző kórokozókat. Emiatt rendkívül kellemetlen és nehézkes az eltávolításuk is, nem is beszélve az általuk terjesztett betegségek következményeiről. Emberekre, kutyákra és macskákra egyaránt veszélyesek bizonyos fajtái, ezért érdemes komolyan venni az ellenük való védekezést.

Macskák számára a leggyakoribb és legveszélyesebb betegség a haemobartonellosis. Ez a kórokozó a szervezetben lévő vörösvérsejteket támadja meg, amely során vérszegénység alakulhat ki. Akár két hétig is lappanghat a betegség, amely következtében lázas és láztalan állapot váltakozik. 

Ha azt tapasztaljuk, hogy cicánk bágyadt, nem eszik rendesen, gyengébb a megszokottnál és fogyott is, mindenképpen forduljunk állatorvoshoz. A kezelés antibiotikum kúrával történik, de a teljes gyógyuláshoz ez sem lesz elegendő, csupán a fertőzés visszaszorításához.

Bármilyen rendellenesség esetén érdemes gyorsan cselekedni, hiszen a nem megfelelően kezelt betegségek súlyos, akár végzetes szövődményekkel is járhatnak.

Hogyan előzhetjük meg a fertőzést?

Annak érdekében, hogy négylábú barátaink minél tovább velünk élhessenek boldogságban és egészségben, fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a betegségek megelőzésére. Így kullancsokkal és egyéb élősködőkkel szemben is fontos felvenni a harcot.

Többféle segítséghez is nyúlhatunk, amelyek egyik népszerű verziója a kullancs elleni csepp és tabletta. Találkozhatunk sprays készítményekkel is, amelyek főleg kiegészítő megoldást nyújtanak, ajánlott például kullancsriasztó nyakörv használata is mellette. Ez a nyakörv rendkívül praktikus, hiszen kényelmes viseletet nyújt, és akár hónapokon át védi kedvencünket a kullancsok fertőzéseitől.

Gondoskodj cicád egészségének védelméről, és előzd meg a kullancsok általi fertőzések kialakulását a Petissimo Bayer Foresto élősködők elleni nyakörvével!

Tippek macskatartóknak

Azok a cicák, akik udvarban, kertben élnek, vagy gyakran sétálnak az utcán, nagyobb valószínűséggel találkoznak élősködőkkel. Emiatt nagyon fontos, hogy minél gyakrabban ellenőrizzük a bundáját.

Macskák esetében a kullancsok főleg a pofa, a tarkó és a fülek környékére fészkelik be magukat, ezért ezeken a területeken különös figyelemmel kell lennünk. Természetesen az állat teljes testét érdemes alaposan átvizsgálni, hogy minél hamarabb megszabadíthassuk a kellemetlen élősködőktől.

A Petissimo széles választékkal vár minden felelős állattartót a kiváló, jó minőségű készítményeivel, kiegészítőivel és állatruházattal!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.