Felhívás!

Hogyan érdemes domaint regisztrálni?

Hogyan érdemes domaint regisztrálni? Reklám

A domain regisztráció elvégzése könnyű feladatnak számít, azonban van néhány fontos tényező, amelyekre szükséges odafigyelni. Az alábbi írás segítségével ezek a szempontok válnak megismerhetővé.

A domain név kitalálása és lefoglalása

A domain név kiválasztása során érdemes eldönteni, hogy a cég nevének előtérbe helyezése vagy az oldal tartalmára való reflektálás a fontosabb. Célszerű több domain nevet egyszerre lefoglalni, hogy később lehessen válogatni közülük, és a konkurencia se tudjon lecsapni rájuk.

A domain megkeresése

Ha elkészült a kreatív domain nevek listája, azután a nevek ellenőrzésének folyamata következik. A Rackhost domain szolgáltatása által a kitalált címek könnyedén ellenőrizhetők, és azonnal kiderül, ha valaki már lefoglalta az adott nevet. Meg lehet állapítani továbbá, hogy a versenytársak használnak-e hasonló domain neveket, és ezen információk alapján is folytatódhat az ötletelés.

A domain végződés meghatározása

A domainekhez legalább egy végződést kötelező választani, hogy működőképesek legyenek. A leggyakoribb domain végződések közé a .hu, .com, .eu, .info, .org és .net típusok tartoznak. Természetesen ezeken kívül rengeteg egyéb végződés is elérhető és személyre szabható, hogy igazán egyedi címmel rendelkezzen a weboldal. Lehetőség nyílik egyszerre több domain végződést is regisztrálni, így a konkurencia nem vásárolhatja fel a jövőben azokat. Ha több végződés egyszerre történő vásárlása a cél, akkor érdemes a vállalkozás jövőjére gondolni, és adott esetben a külföldi országokra vonatkozó végződéseket is lefoglalni.

Domain megvásárlása 

A domain vásárláshoz az alapvető személyi adatok szükségesek, amelyek a tulajdonoshoz köthetőek. Ezek az adatok rendszerint a név, e-mail-cím, telefonszám, személyi igazolvány szám és cégek esetében további információk. A domain vásárlással kapcsolatos folyamat teljes mértékben elvégezhető online, kényelmes körülmények között. A sikeres vásárlás után az ellenérték befizetése történik, amely szintén elintézhető internetes átutalással.

Webtárhely igénybevétele

Ha megtörtént a domain megvásárlása, szükség lesz webtárhelyre is. A webtárhelyet a weboldal tartalmainak mennyiségétől függően érdemes kiválasztani, hogy minden feltöltendő adat elférhessen. Célszerű előre felmérni, hogy körülbelül milyen mennyiségű tartalom feltöltése várható az elkövetkezendő évben. Ha a webtárhely mégis kevésnek bizonyul egy idő után, abban az esetben egyszerűen csomagot lehet váltani, így könnyedén bővíthetővé válik a kapacitás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.