Felhívás!

Híres ékszertolvajok

Híres ékszertolvajok Reklám

Az ékszerek nagy értékük ellenére kis helyen elférnek, ezért nem csoda, ha sokan próbálnak illegális eszközökkel szert tenni rájuk, ebből remélve a gyors meggazdagodást vagy a mindennapi megélhetést.

Igen veszélyes “szakma” az ékszertolvajlás, ám amióta léteznek ékszerek, azóta vannak ékszertolvajok is. Többnyire besurranó betörők, akik elsősorban olyan rejtekhelyeket kutatnak fel házakban, ahová féltve őrzött kincseinket rejtjük. Sajnos manapság az egyre kifinomultabb technikának köszönhetően percek alatt megtalálják a rejtekhelyeket, legyen szó akár szekrény mélyébe zárt cipősdobozról vagy üres tusfürdős flakonról a fürdőszobában.

Vannak azonban olyanok is, akik egész iparágat építenek erre a foglalkozásra. Gondoljunk csak Az olasz meló vagy a Szemfényvesztők című filmre. A legtöbb filmnek van valóságalapja, így a filmes történeteknek is. 

Doris Payne 60 éves pályafutása

Egészen fiatalon, kislányként kezdte “karrierjét”, mikor egy ékszerboltban felpróbált egy karórát, majd több vásárló is bejött az üzletbe, ő pedig távozott az órával (persze a fizetség elmaradt). Később rájött arra, hogy szépségével és kisugárzásával, valamint cserfes beszédével olyannyira képes megzavarni az eladót, hogy a végén már azt sem tudja, mit és hány darabot próbált fel ez a bűbájos lány. Az ékszerek egy része pedig óvatosan Dorisnál maradt. Idősödve sem hagyott fel korábbi életével és a könnyen szerzett gazdagsággal. Tehetős, udvarias hölgynek adta ki magát, és így folytatta életútját, egészen 60 éven át. Igen, Doris 60 éves karriert futott be ékszertolvajként!

Ha nem tervezel Doris nyomdokaiba lépni, de szeretnél csodás ékszereket magadnak vagy ajándékba, az Ékszerkirály webshopjában szebbnél szebb darabokra bukkanhatsz.

Alan Golder, a “vacsoraidős bandita”

Azért ezzel a jelzővel illették az amerikai fiatalembert, mert családi vacsorák alkalmával lopózott be házakba és tulajdonította el az ott lakók ékszereit. Kezdetben egyedül rabolt, és nem is ment rosszul neki, azonban később szerzett maga mellé egy társat, aki egy tolvajlás alkalmával lelőtte a ház tulajdonosát. Ekkor Alan 15 év börtönt kapott. Szabadulása után ismét magányos tolvajként folytatta pályafutását, majd ismét lebukott, így újabb 8 év börtön várt rá. Szabadulása után harmadszor is visszatért, amit ismételt lebukás, majd 15 év börtön követett. Elmondható róla, hogy nem kevés időt töltött a börtön falai között, lényegében többet, mint amennyit tolvajlásra szánt.

Rózsaszín Párducok, az elit szervezet

Ahogy a cím is sugallja, nem egy embert takar a név, hanem egy egész bűnszervezetet, amely csaknem 200 tagot számlál. Bár közülük már sokan börtönben vannak, utánpótlás mindig érkezik. Egyik leghíresebb rablásuk egy gyémántgyűrű volt, melyet az egyik rabló barátnőjének arckrémes tégelyébe rejtettek. Csakúgy, mint az eredeti Rózsaszín Párduc című film egyik jelenetében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.