Felhívás!

Energiavámpírok márpedig léteznek

Energiavámpírok márpedig léteznek Reklám

Te is érezted már magadat indokolatlanul levertnek, elcsigázottnak, fáradtnak és türelmetlennek egy találkozás után? Ha igen, akkor épp egy energiavámpírhoz volt szerencséd, aki jócskán leszippantott a lelki energiádból.

Hogy kell ezt elképzelni?

A fő dolgok, amik képesek nagyon leszívni az energiánkat: 

 • a stressz, 
 • a különböző szorongások, 
 • a panaszkodás, 
 • a negatív környezet, ami körülvesz, 
 • a gonoszkodó beszólások, 
 • a megítélések, szidások.

Ezek mindegyike képes arra, hogy lenullázza az energiaszintünket és ólmos fáradtság vegyen erőt rajtunk. Ezek az emberek, akiknek a társasága után úgy érezzük, hogy kiszipolyoztak minket, a sajnálatunkra, a jóindulatunkra és persze a figyelmünkre éheznek és mindent megtesznek azért, hogy ezt megszerezzék. Ilyenkor lépnek képbe a játszmák. Mivel ezeket előzetes tapasztalat nélkül nagyon nehéz felismerni, ezért jó szolgálatot tehet egy Life Coaching tanfolyam elvégzése. 

Ez a legtöbb esetben oda vezet, hogy nem merünk szívből örülni és a másikkal megosztani az örömünket, mert az inkább irigységet és rosszindulatot vált ki benne, mintsem őszinte örömöt. Így inkább elfojtjuk a pozitív élményeket, hogy megfeleljünk mások elvárásainak.

5 tipp, hogy hogyan szerezd vissza az energiád

 1. Az első és legfontosabb, hogy ismerjük fel a problémát és tudjuk kezelni azt. Egy Theta Healing tanfolyam hozzásegíthet ahhoz, hogy megtanuld felismerni és kiiktatni az energiavámpírokat.
 2. Beszélj róla, mert a kommunikáció mindennek az alapja. Nagyon fontos, hogy ki tudj állni magadért, és meg tudd szabni azt, hogy hol van az a határ, amit nem engedsz átlépni. Ha nincs elég önbizalmad és önszereteted, akkor sajnos erre képtelen vagy és jobb lesz, ha mielőbb megtanulod. Nem kell erőszakosan a tudtára hozni, hogy fejezze be, hanem elég kedvesen, de határozottan megmondani, hogy ez számodra nem komfortos és fejezze be. Ha nem teszi, akkor erre hivatkozva bármikor otthagyhatod a beszélgetőpartnert.
 3. Keresd meg, hogy hol örülnek az örömödnek. Próbálj olyan emberek között lenni, akik támogatják egymást és őszintén viseltetnek a másik iránt, ugyanúgy az öröme, mint a bánata iránt. Ha pozitív emberek vesznek körül, azt fogod tapasztalni, hogy végtelen energiával képesek feltölteni, ami csodálatos érzés. 
 4. A fizikai közérzeted sem elhanyagolható, hiszen, mint tudjuk, ép testben ép lélek. Ha figyelsz az egészségedre, azaz alszol eleget és a táplálkozásod is kiegyensúlyozott, akkor jó esélyed van arra, hogy lélekben is jól érzed magad. 
 5. Tölts időt a legfontosabbal, önmagaddal! Csinálj olyan programokat, amik kikapcsolnak és feltöltenek. Járj színházba, koncertre, vagy csak olvass egy jó könyvet, esetleg kirándulj a természetben. Mindegy, mit csinálsz, csak leld benne örömöd. Hallgass például Kolozsi Mariann anyagokat a YouTube-on, hogy merj változni és változtatni az életeden. 

Ne habozz, szerezd vissza az energiád, sőt, ne is engedd, hogy elszívják azt!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.