Felhívás!

10 tipp a boldogabb, egészségesebb életért

10 tipp a boldogabb, egészségesebb életért Reklám

1. ‘”Őskori” étrend

Logikus, hogy olyan ételeket kell ennünk, melyeket az emberiség már régóta fogyaszt, hiszen ezekhez az ételekhez szoktunk hozzá és az evolúció során ehhez alkalmazkodtunk.

Több tanulmány is kimutatta, hogy az „őskori” étrend, ami gyümölcsökből, zöldségekből, a diófélékből és a magvakból, valamint a húsból, a halból és a tojásból áll, a legjobb a súlykontrollhoz és a betegségek, például a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatjelzőinek javításához

2. Fontos a hidratáció 

A testünk kétharmada víz, a folyadék pedig sok feladatot lát el, beleértve oldószerként, tápanyagok vivőjeként, hőmérséklet szabályozóként és testméregtelenítőként történő működését. A hidratálás fenntartása mélyen befolyásolhatja erőnlétünket és energiaszintünket, ideértve a mentális éberséget is.

3. Étkezz figyelmesen

Rohanó világunkban hajlamos lehetsz arra, hogy eszel, miközben zavart vagy, és több ételt lapátolunk be a kelleténél, ezzel egyidejűleg lemaradunk a kulináris élvezetekről. Sokunknak előnyös, ha figyelmesen étkezünk. Fontolóra veheted az alternatív összetevők, például a cbd olaj vagy kapszulák kipróbálását az ételekben vagy italokban, hogy további egészségügyi előnyökre tegyünk szert, például az étvágyszabályozásra.

4. Nyár alatt fontos a sok napfény… 

A napfény és a D-vitamin, amelyet a nap előállít a bőrben, számos előnyhöz kapcsolódik a szervezet számára, ideértve a rák, a szívbetegségek, a sclerosis multiplex és az oszteoporózis számos formájának csökkenését, valamint az immunrendszer javulását. Alapszabályként a D-vitamint akkor állítjuk elő, ha árnyékunk rövidebb, mint a testhosszunk, vagyis amikor a nap magasan van az égen.

5. …és a tél alatt is

A télen a kevesebb napfény miatt sötétedhet a hangulatunk is. Még akkor is, ha kint hideg van, érdemes télen némi külső fényt kapni, mondjuk ebédidőben. Egy másik lehetőség az, hogy befektetünk egy napfényt szimuláló eszközbe, és ezt októbertől márciusig naponta használjuk.

6. Fontos az elegendő alvás 

Az alvás képes optimalizálni a mentális és fizikai energiát, és az alvás optimális szintje (kb. éjszaka nyolc óra) a krónikus betegség kockázatának csökkenésével és a jobb élettartam javulásával függ össze. Az egyik egyszerű stratégia, amely elősegítheti az optimális alvásmennyiséget, a korábbi lefekvés.

7. Rendszeres séta 

Az aerob testmozgás, beleértve a bonyolult és csekély hatású dolgokat, mint a gyaloglás, számos előnnyel jár a test és az agy számára, ideértve a krónikus betegségek csökkent kockázatát, valamint szorongáscsökkentő és hangulatjavító hatásokat.

8. Fontos az edzés 

Az edzés segít megőrizni az izomtömeget és erősíti a testet. Ennek különös jelentősége van az életkor előrehaladtával, mivel csökkenti a fogyatékosság és az elesés kockázatát. Számos nagyon hasznos gyakorlat végezhető otthon, például fekvőtámasz, felülés és guggolás.

9. Légy kedves másokkal

Kedvesnek lenni jót tesz azoknak, akik szeretnek adni, de azoknak is, akik szeretnek kapni. Ez lehet egy gyors hívás vagy szöveges üzenet küldése valakinek, akit kedvelsz, vagy akivel nem beszéltél egy ideje, vagy figyelmeztetést mutatsz egy autósnak, odaadod a helyed a vonaton a buszon, vagy veszel valakinek ebédet vagy virágcsokrot.

10. Gyakorold az elismerés művészetét

A modern életben könnyen beleeshetünk abba, hogy azt vesszük észre, hogy az egyre növekvő teendők listáját üldözzük, ami sokszor anyagi vonatkoztatású lehet. Néhányunk azzal tehetne ezért, hogy több időt töltünk azzal, hogy nem arra koncentrálunk, amink nincs, hanem arra, amit csinálunk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.