Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nótaest Felsőlemhényben

Nótaest Felsőlemhényben Kultúra

A Kézdiszéki Ifjúsági Egyesület és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület március 1-jén 18 órától nótaestet szervezett Felsőlemhényben. A második alkalommal megtartott rendezvény tiszteletbeli vendége Balogh Csengeri Lajos prímás volt, aki most is nagy szeretettel fogadta a meghívást, örömmel osztva meg a gyönyörű régi nótákat, kesergőket a kis létszámú, de annál lelkesebb hallgatósággal. Az érkezőket Zsigmond Erna, a lemhényi Szent Benedek Otthon vezetője fogadta, a forró tea illata és a kalács meg a sütemények látványa jó hangulatot teremtett…

Az érdeklődők között idősebbek és fiatalabbak is voltak, az előbbiek nosztalgikus hangulatban idézték fel a régi időket, amikor gyakran ültek össze egy-egy háznál…  A fiatalabbak inkább kíváncsiságból vagy tanulásvágyból jöttek el, bele-belekapcsolódva az ismertebb énekekbe.

A hegedű hangja mellé a Jakab Attila kezében megszólaló harmonika társult. A körben ülők nótája is rendre felcsendült. A tervezettnél kicsit hosszabbra sikerült esten mindenki jól érezte magát, jó volt feltöltődni a régi dallamokkal, a múltból előcsalogatott emlékekkel. Köszönet Lajos bácsinak és a csatlakozóknak, valamit a kellemes környezetért Ernának!

Biró Erika, Lemhény

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük