Felhívás!

Visszazuhant egy gép Kazahsztánban

Visszazuhant egy gép Kazahsztánban Külföld

Felszállás után visszazuhant egy repülőgép Kazahsztánban.  A BBC információi szerint a Bek Air járata Almatiból tartott a fővárosba, Nur-Szultanba.

Az utasszállító fedélzetén 100 ember utazott, a szerencsétlenségnek legalább tizenöt halálos áldozata van és legalább hatvan sérültje, de a túlélők felkutatása még jelenleg is zajlik. A gép Almati repülőteréről próbált felszállni a fedélzetén 93 utassal és 5 fős személyzettel, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb épületnek – közölte a kazah légügyi hatóság. 

A Reuters szerint a környéken sűrű köd volt, de egyelőre nem tudni, hogy ez okozta-e a szerencsétlenséget. Az RT információi szerint egy Fokker 100 típusú repülőgép zuhant le, ők már 15 halottról, és 66 sérültről írnak, legalább egy tucat embert életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A fedélzeten több gyerek is tartózkodott, nyolcat sikerült élve kimenekíteni a gépről. 

Az egyik túlélő a Tengrinewsnak azt mondta, hogy nagyon ijesztő hangot adott a gép mielőtt elkezdett veszíteni a magasságából. 

(index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.