Felhívás!

USA: egyre több a gyerek a koronavírus-fertőzöttek között

USA: egyre több a gyerek a koronavírus-fertőzöttek között Külföld

Egy friss riport szerint 40 százalékkal több koronavírusos gyerekről tudnak az amerikai hatóságok, mint egy hónappal ezelőtt.

Európában több kormány is szigorította a járványügyi szabályokat az egy nap alatt regisztrált új esetek számának növekedésével. Az Egyesült Államokban ugyanakkor továbbra is vita tárgya a járvány elleni védekezés, ezen belül például az, hogy kinyissanak-e az iskolák.

A járvány kezdete óta több mint húszmillió fertőzöttet regisztráltak világszerte – minden negyediket az Egyesült Államokban.

A dél-amerikai kontinensen Brazília van a legnagyobb bajban, és világviszonylatban is második a listán. A járvány halálos áldozatainak száma meghaladta a százezret, és több tízezer új esetet vesznek nyilvántartásba nap mint nap.

Az Egészsésgügyi Világszervezet főigazgatója a döntéshozók és a lakosság szoros együttműködésének fontosságát hangsúlyozta hétfőn. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint a szigorú és átgondolt kormányzati intézkedések képesek megakadályozni a járvány fellángolását, és lehetővé teszik a biztonságos újranyitást, de csak lakossági támogatással. Az iyen összefogás még a nagy esetszámmal küzdő országokban is megoldást hozhat.

Afrikában június eleje óta terjed rohamosan az új típusú koronavírus. Dél-Afrikából jelentették eddig a legtöbb fertőzöttet, de ez elsősorban azért van, mert ott végzik a legtöbb tesztet. A szegényebb államoknak nemcsak tesztre, hanem a lélegeztetéshez szükséges oxigénre sincs elég pénzük.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 12., 10:19
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Jaj Istenem, mind meghalunk! 20 millió fertőzött a 8 milliárdból! Tünetes vagy tünetmentes? Ez itt a kérdés!
  Brazília népessége 217 millió, ebből 100 ezer az elhalálozottak száma. Kérdés: covid-BAN vagy covid-DAL?
  Afrikában rohamosan terjed ott, ahol tesztelnek. Kérdés: hogyan és mivel tesztelnek? Mert, ha ott is úgy működnek a dolgok, mint mindenhol általában, akkor oké.
  Summa summárum, marad a motto: Jaj Istenem, mind meghalunk