Felhívás!

A koronavírus mindig vissza fog térni

A koronavírus mindig vissza fog térni Külföld

Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet vészhelyzeti igazgatója szerint tök mindegy, hogy a járvány aktuális állapotát első, második hullámnak, vagy bárhogy máshogy hívjuk, a lényeg az, hogy ha lankad a figyelem, és az emberek, illetve a hatóságok nem tartják be a szigorú járványellenes intézkedéseket, akkor a fertőzések újra és újra fel fognak lángolni.

Világszerte a koronavírus-fertőzöttek száma ezekben a pillanatokban lépi át a 20 milliót, miközben 731 ezren már meghaltak a covid-19 betegségbe. Noha az elmúlt hetek Európában talán békésebben teltek, mint a tavasz, mindez korántsem jelenti azt, hogy a járvány elmúlt volna. Az Egyesült Királyságban tegnap ezer fölött volt az új esetszám, amely magasabb volt, mit júliusban bármikor, és a halálos áldozatok száma meghaladja a 46 ezret.

További európai adatok:

 • Olaszország: 259 új fertőzött (némi csökkenés az előző naphoz képest), összesen 250 ezer fertőzés, 35 ezer áldozat
 • Spanyolország: több mint 332 ezer fertőzés, 25 503 áldozat
 • Görögországban a gyorsuló járvány miatt újból bezárnak éjszakára az éttermek és a bárok egy csomó népszerű turistaszigeten. Számos országból érkező turistának legfeljebb kétnapos negatív koronavírustesztet kell bemutatni a beutazáshoz.
 • Romániában napi 1200 fertőzött van napok óta, ma 29 újabb halálos áldozatról számoltak be
 • Szerbiában csak az alsó tagozatos diákok fognak rendesen iskolába járni szeptembertől, a felsősök hibrid módon, személyesen és távoktatás keretében tanulnak majd
 • Ukrajnában is több mint ezer új fertőzést regisztráltak egy nap alatt. Ezen belül Kárpátalján 5809 fertőzöttet regisztráltak eddig és 222-en huytak el.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Népbutítás mesterfokon!😤
  Amig én április közepéig ki sem mozdultam a házból a rettegett vírustól, addig a veszélyes zónákból 2 hónapig óránként kisérték haza a sok adófizetőt!!! Akkor azt tippeltük rövidesen robban a puliszka!😆 Nem így történt! Felénk nem sok hitele ennek a vírusnak! Vízet sem vihet a Yersinia pestisnek……
  Apropó! Amig a korházakat vízzel fertőtlenítették többen haltak meg kórházi fertőzésekben,nemde?!

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 11., 22:53
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Légyszíves szólj újra a fejleményekről, ha elszáradófélben vagy egy lélegeztetőgépen vagy esetleg tíz év múlva ismeretlen okból szívizom-gyulladást kaptál.