Felhívás!

Óvatos lazítást tervezget Nyugat-Európa

Óvatos lazítást tervezget Nyugat-Európa Külföld

Bemutatta a járvány hátralevő, téli és tavaszi szakaszának kezelésére vonatkozó terveit a brit miniszterelnök. Boris Johnson elmondta: az országos kijárási korlátozást december másodikától feloldják, helyette újra visszatérnek egy háromfokozatú járványügyi besorolási rendszerhez, az egyes fokozatokban azonban most szigorúbb intézkedéseket léptetnek életbe, mint az országos lezárás előtt. Máshol is hasonlóak az intézkedések. 

A liverpoolihoz hasonló közösségi tesztelési programokat indítanak a fertőzött régiókban, hogy a vírus reprodukciós rátáját egy alá szorítsák. A brit kormány további százmillió adagot rendelt az Astrazeneca oltóanyagából, ezzel háromszátötvenmillió adagra emelkedett az Egyesült Királyság számára lekötött vakcinamennyiség. Boris Johnson azt mondta, hogy áprilisig, aki teheti, az home office-ban fog dolgozni, és húsvétra a leginkább veszélyeztetett csoportokat be szeretnék oltani. Az Egyesült Királyságban a koronavírussal összefüggésben elhunytak száma hétfőn összesítésben átlépte a hetvenezret.

Spanyolország – nyitnak a bárok

Negyven nap után kinyithattak a bárok, éttermek és kávézók Barcelonában, ennyi idő kellett a járványhelyzet relatív stabilizálódásához.

Tíz órától továbbra is kijárási korlátozás van érvényben. A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy a vendéglátó egységeket újra bezárhatják, ha a fertőzöttek száma megint jelentős mértékben emelkedni kezd,

Franciaország – Macron beszédét várják

Franciaországban szeptember végé óta nem látott szintre süllyedt a regisztrált új fertőzöttek száma. A várakozások szerint Emmanuel Macron kedden jelenti be a korlátozások fokozatos feloldásának menetrendjét, amelyek sajtóértesülések szerint december elsején kezdődnek, de néhány üzlettípus már a következő hétvégén megnyithatja kapuit.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.