Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kijárási korlátozások ellenére sem csökkent a légkör szén-dioxid-tartalma

A kijárási korlátozások ellenére sem csökkent a légkör szén-dioxid-tartalma Tech-Tudomány

A kijárási korlátozások nem mozdították elő tartósan a légkör szén-dioxid tartalmának jelentős csökkentését célzó erőfeszítéseket – áll a Meteorológiai Világszervezet éves jelentésében.

Hirdetés
Hirdetés

A tanulmány szerint mivel a szén-dioxid évszázadokig képes megmaradni a légkörben, még egy szokásosnál kisebb mennyiség kibocsátása is növeli a már évtizedek óta halmozódó gázok globális felmelegedési hatását.

„Idén várhatóan 4-7 százalékkal csökken a globális emisszió. Az év elején úgy tűnt, hogy a világ lecsendesedett, ám mivel a szén-dioxid évszázadokig képes megmaradni a légkörben, még egy szokásosnál kisebb mennyiség kibocsátása is növeli a már évtizedek óta halmozódó gázok globális felmelegedési hatását” – magyarázta Oxana Tarasova a WMO illetékese.

A tavasszal hozott korlátozások jelentős és azonnali hatással voltak az üvegházhatású gázok kibocsátására, ám június elejére „visszaállt a rend”, mivel az országok enyhíteni kezdték a rendelkezéseket.

A szakemberek szerint 2030-ra a világnak vissza kell szorítania a hat legnagyobb szén-dioxid-termelő ország együttes kibocsátását, hogy legyen esély 1,5 Celsius-fok alatt tartani a globális hőmérséklet-emelkedést.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 25., 12:44
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Egyszerű a képlet, tél van, otthon most többet müködik a fűtés-melegités, az emberek nem járnak olyan sokat kint, a vérkeringés le van lassulva és lengében öltöznek otthon mint a munkában…tehát többet kell melegiteni a lakásokban.