Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Lángokban áll Victoria állam

Lángokban áll Victoria állam Külföld

A vártnál sokkal rosszabb a helyzet az ausztráliai Új Dél Walesben és Victoria államban. 260 új tűzfészekről érkezett jelentés, miközben nem enyhül sem a hőhullám sem az erős szél.

Hirdetés
Hirdetés

Mallacoota városában 4000 lakost kellett evakuálni, akik a vízpartokon találtak menedéket, miközben a lángok elemésztik az otthonaikat. Az emberek a vizek felé próbálnak menekülni egyre délebbre a Batemans-öböl felé

Eddig 10 ember halálát okozta a szeptember óta megfékezhetetlen tűz Ausztráliában. Annak az önkéntes tűzoltónak a haláláról, aki a hétvégén halt meg, már úgy beszélnek az országban, mint a „legbizarrabb időjárási esetről”. A férfi egy 10 tonnás teherautót vezetett, amit a szél egyszerűen felemelt a földről és felfordított.

Tömegesen evakuálták az embereket Victoria államból, de vannak olyan területek, ahol azt javasolták a helyieknek, hogy már ne induljanak el, mert az veszélyesebb, inkább helyben keressenek menedéket.

Közben, a tűzoltóság felvételein látszik, ahogyan a tűz eléri Melbourne külvárosát. A déli part mentén több tucat ház áll lángokban, de a hatóságok elsősorban életet mentenek.

A meteorológusok szerint a jelenlegi szélsőséges hőség okozója az indiai-óceáni dipólus jelenség, vagyis az ottani El Nino. És a hőmérséklet a hét elején továbbra is minden államban meghaladja a 40 fokot.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük