Felhívás!

Kilences ikrei születtek egy 25 éves nőnek, pedig ő csak hét gyerekre számított

Kilences ikrei születtek egy 25 éves nőnek, pedig ő csak hét gyerekre számított Külföld

Csak a császármetszés után derült ki a 25 éves Halima Cissének, hogy nem is hetes, hanem kilences ikrekkel volt várandós, korábbi, Malin és Marokkóban végzett ultrahangjain ugyanis nem vettek észre két babát – írja a The Guardian. A nyugat-afrikai ország egészségügyi minisztériuma a sajtót úgy tájékoztatta, hogy az öt lány és négy fiú egészséges, édesanyjuk is jól van.

Már a hetes ikrek híre is nagy izgalomban tartotta Mali lakosait, de még az ország vezetését is: olyannyira, hogy márciusban, amikor kiderült, hogy a nőnek speciális ellátásra lesz szüksége, Mali átmeneti elnöke, Bah Ndaw elrendelte, hogy Marokkóba vigyék, ahol végül megszülettek az ikrek. Az anya és ikrei még heteket töltenek a kórházban, mire hazamehetnek – írja az AFP Fanta Siby egészségügyi miniszter nyilatkozata alapján.

A minisztérium szóvivője, Rachid Koudhari azt mondta, nincs tudomása arról, hogy valaha is ennyi iker született volna egy várandósságból az ország bármely kórházában. Noha az ikerterhességek száma az utóbbi években emelkedő tendenciát mutat, a kilences iker még mindig nagyon ritka, és sokszor a babáknál még szülés után is felléphetnek komplikációk.

Képünk illusztráció.

(Telex.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások