Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elpusztult Chris, a világrekorder birka

Elpusztult Chris, a világrekorder birka Külföld

Elpusztult Chris, egy ausztráliai merinói juh, amelyről egy alkalommal több gyapjút nyírtak le, mint bármely más birkáról a világon.

Hirdetés
Hirdetés

A 10 éves kasztrált kost kedden reggel találták holtan a canberrai központú Little Oak állatmenhelyen. Gondozói szerint az állattal az öregség végzett. Chris 2015-ben vált világhírűvé, amikor a főváros, Canberra külterületén rátaláltak az elkóborolt állatra, amely több mint öt éve nyíratlan gyapjának hatalmas súlya alatt roskadozva vonszolta magát előre.

A birkáról 40,2 kilogramm, harminc pulóverhez elegendő gyapjút nyírtak le. Az állat ezzel nem hivatalos világrekordot állított fel, mint az egy alkalommal legtöbb gyapjút adó juh. A rekordot addig egy új-zélandi birka, Big Ben tartotta, amelyet csaknem 29 kilónyi gyapjúval a testén találtak meg 2014-ben.

A 180 kiöregedett vagy betegeskedő haszonállatot gondozó Little Oak Sanctuary “megtört szívvel” tudatta kedden “az édes, kedves és békés lélek” távozását az örök legelőkre. Az ausztrál merinói juhokat a gyapjukért tenyésztik és évente nyírják őket, alkalmanként átlagosan 5 kilónyi gyapjút vágnak le róluk.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük