Felhívás!

Egyre több mobiltornyot gyújtanak fel egy összeesküvés-elmélet miatt

Egyre több mobiltornyot gyújtanak fel egy összeesküvés-elmélet miatt Külföld

Négy 5G-s tornyot is felgyújtottak a kanadai Prévost városában, számolt be róla a helyi The Canadian Press. Az akció során az elkövetők nem éppen gondosan választották ki célpontjukat, hiszen az egységeket még be sem üzemelték a szolgáltatók.

A város szóvivője szerint a környéken élők közt is egyre aktívabbak azok, akik hisznek abban a konteóban, miszerint a koronavírus az elsőként Vuhanban bevezetett 5G-technológia eredménye, ám ennek semmiféle tudományos alapja nincs. Az eset nem egyedi, hiszenaz Egyesült Királyságban az  elmúlt hetekben több adótornyot is felgyújtottak az 5G ellenzői, sőt Hollandiában is volt már rá példa.

Nem csak teljesen alaptalanok a vádak, de károsak is azokra az emberekre és cégekre nézve, akik és amelyek a szolgáltatásaink folyamatosságára támaszkodnak – hívta fel a figyelmet a Vodafone, a Three, az o2 és az EE pár hete a brit tornyok rongálásakor. Hozzátették, hogy mivel a mérnököket is zaklatták az 5G ellenzői, ezzel fontos hálózat-karbantartási munkálatokat is akadályoztak. A holland kormány biztonságért és antiterrorizmusért felelős hivatala közleményében szintén aggasztó fejleménynek nevezte a gyújtogatásokat, és kiemelték, hogy az ilyen megmozdulások hatással lehetnek a hálózati lefedettségre és a vészhelyzet esetére fenntartott szolgáltatások működésére.

A jelenségre korábban az egészségügyi világszervezet (WHO) is reagált: hivatalos Facebook-oldalukon közölte, hogy tényként kell kezelni, miszerint a koronavírus nem terjed rádiófrekvenciás hullámokkal, mobilhálózatokkal. Az új koronavírus sok olyan országban is jelen van, ahol még nem épült ki 5G-s mobilhálózat. A COVID-19 cseppfertőzéssel terjed, fertőzött ember köhögése és tüsszögése nyomán. Emellett úgy juthat be a szervezetünkbe, ha egy fertőzött felület megérintése után a szemünkhöz, szánkhoz vagy orrunkhoz nyúlunk.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások