Felhívás!

Nagyon rossz ötlet koronavírus-partit rendezni

Nagyon rossz ötlet koronavírus-partit rendezni Külföld

Oltásellenesek körében nagy divatja van azoknak az összejöveteleknek, amelyeket azért rendeznek, hogy szándékosan megfertőzzék a gyermeküket különféle gyerekbetegségekkel. Teszik ezt azért, mert úgy képzelik, hogy bizonyos betegségeket muszáj elkapnia a gyereknek.

Mert ők is elkapták gyerekkorukban, és ez a dolgok rendje (bár az ő szüleiknek vélhetően eszükbe sem jutott volna direkt megbetegíteni őket). Különösen a bárányhimlőpartik ismertek, pedig ma már létezik védőoltás a betegség ellen.

Az új koronavírus megjelenésével szinte azonnal megjelentek a koronavírus-partikról szóló beszámolók is. Korábban Németországban oszlatott fel a rendőrség legalább két olyan összejövetelt, ahová szándékosan fertőzött személyeket hívtak meg, és a résztvevők célja a megfertőződés volt. Az elméletük szerint – főként, ha fiatalok –, könnyen átesnek a fertőzésen, és utána élhetik a világukat, mint annak előtte.

Csak azt felejtik el ilyenkor, hogy a fertőződésük nemcsak a saját egészségüket sodorja veszélybe, hanem mindenkiét, akinek átadhatják a betegséget.

Nemrégiben az egyesült államokbeli Washington államból számoltak be koronavírus-partikról, és az egészségügyi hatóságok legalább két új fertőződést ilyen összejövetelekhez kötöttek.

Most azonban megkérdőjeleződött, hogy pontosan mi is volt a bulik célja, így a hatóság visszavonta korábbi közleményét, miszerint a járvány terjesztése volt a parti témája. Persze, ettől a jelenség még létezik, hiszen az Egyesült Államokban (és másutt) az emberek türelme igencsak fogytán van, és egyre hangosabban követelik a karantén feloldását.

Meghan DeBolt, a Walla Walla megyei tisztiorvos minderről így nyilatkozott: “Tudjuk, hogy az embereket kimerítette az izoláció és a karantén. Mi is újra szeretnénk nyitni [az életet]. Mi is szeretnénk újra étterembe járni, találkozni a barátainkkal és a családtagjainkkal. De ehhez még a közösség további erőfeszítését kérjük, hogy haladhassunk a cél felé.”

A koronavírus-partiktól való félelem az amerikai közegészségügyi szakemberek körében nem példa nélküli, mert az országban hosszú története van a szándékos önfertőzési incidenseknek.

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.