Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bocskort ajánl a kutyáknak a svájci rendőrség

Bocskort ajánl a kutyáknak a svájci rendőrség Külföld

A zürichi rendőrség arra biztatja a kutyatulajdonosokat, nyárára húzzanak lábbelit kedvenceikre, óvva azok mancsát a felforrósodott aszfalttól.

 

Az SRF közszolgálati csatorna tájékoztatója szerint Zürich város rendőrsége “Forró kutya” fedőnevű felvilágosító kampányba kezdett, amivel arra próbálják rávenni az ebtartó gazdákat, hogy a nyári kánikulában védjék cipővel állataik mancsát. Az égető városi aszfaltrétegen való kutyagolás ugyanis fájdalmas lehet az érzékeny tappancsoknak.

 

A zürichi rendőrség szóvivője állítja, egy 30 Celsius körüli nyári hőhullámkor az aszfalt felülete akár 50-55 fokra is felforrósodhat. “A forró aszfalton ugyanúgy megégetheti a mancsát a kutya, mint az ember, ha mezítelen talppal megy végig a járdán.”

 

Így azt javasolják a kutyatulajdonosoknak, mielőtt sétálni viszik kedvenceiket, 5 másodpercig kézhátukat az aszfaltra téve mérjék meg a járda hőmérsékletét, nem-e túl forró az öleb számára. De arra is figyelmeztetnek, hogy a hőségben ne hagyják a kutyákat az autóban, illetve biztosítsanak elegendő vizet nekik.

 

“Nagy a meleg? Hanyagolják a sétákat az aszfalton, szerezzenek be cipellőt a kutyának, a kisebbeket pedig vihetik akár ölben is” – fogalmaz a zürichi rendőrség közösségi oldala. A bejegyzést egy aszfalton ülő, apró bőrbocskorkákat viselő boldog, lógó nyelvű rendőrségi kutyával illusztrálják.

 

A rendőrség szerint terepen a szolgálati állományt erősítő négylábúak már évek óta viselnek láb-, illetve mancsvédőket. Ezek megvédik az állatokat a betörések és más bűnügyi helyszíneléseken előforduló sérülésektől. Az angliai Northumbria kapitánysága is idén rendszeresítette a kutyalábbelit.

 

(bbc)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások