Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Demokrácia-suli Besenyőn

Demokrácia-suli Besenyőn Kovászna megye

“Erkölcs és tisztesség” mottóval indult az Országos Demokrácia Iskola nyári tábora Besenyőn.

 

A Pro Demokrácia Egyesület és az Ifjúsági és Sportminisztérium közös szervezésében induló fejtágító táborozás 7. kiadására több mint 70 diák érkezett az ország minden sarkából. A több napos rendezvény alatt a fiataloknak lehetőségük nyílik megismerkedni a demokratikus társadalmak alapelveivel és értékeivel, így tanulhatnak a jó kormányzásról, emberi jogokról, becsületességről, közpolitikákról és önkéntességről is.

 

A rendezvény nyitott a 14 és 20 közötti fiatalok számára, a szervezők elmondása szerint a cél az, hogy betekintést nyújtsanak számukra az átláthatóság, a felelős és cselekvő állampolgári etika, egyszóval a részvételi demokrácia világába. A gyerekeket együttműködésre, tisztességre, őszinteségre és empátiára kívánják nevelni.

 

A tábor megnyitóján részt vett Cristian Pârvulescu politológus, a Bukaresti Egyetem Politikatudományok és Közigazgatási Karának dékánja, aki beszédében megpróbálta összesűríteni a rendezvény küldetését: olyan tudással kell felvértezni a felnövekvő generációkat, amely pártfogolja a jó és rossz közti különbségtételt, és amely támogatja őket a helyes és felelős döntések meghozatalában.

 

A minisztérium képviseletében megjelent Cătălin Lazăr tanácsadó arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan a tábor elméleti ismeretekkel gazdagítja a fiatalokat, de hozzájárul ahhoz is, hogy azok kiszakadjanak a virtuális valóságok látszatvilágából, közelebb kerülve a mindennapok igazságaihoz.

 

A tábor, mely augusztus 8.-ig tart a Pro Demokrácia Egyesület, a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, a bukaresti politikatudományi tanszék, a Korrupcióellenes Ügyészség, a tanügyi minisztérium és az Egyesült Államok oktatási programjának támogatásában jött létre.

 

(covasnamedia) (fotó: mesagerul de covasna)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük