Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az EU téli stratégiája a járvány ellen

Az EU téli stratégiája a járvány ellen Külföld

A karácsony és a téli szünet különösen kockázatos időszak a koronavírus terjedése szempontjából. Európa több országában fogalmaztak úgy a szakértők, hogy az ünnepek idején szokásos nagy számú találkozások a járvány harmadik hullámát idézhetik elő, ezért nem szabad feloldani minden korlátozást.

Hirdetés
Hirdetés

Stella Kyriakides, az EU egészségügyért felelős biztosa magyarázza, hogy ha meg is torpant az új fertőzések számának emelkedése több régióban, akkor sem szabad lazítani a fegyelmen, mert az esetszám gyors emelkedését okozná az elővigyázatlanság. A stagnálást nem lazításra, hanem a következő időszakra való felkészülésre kell kihasználni a biztos szerint.

Az Európai Bizottság pontokba szedte a védekezés téli stratégiáját. Minimalizálni kell a találkozások számát, tartani a távolságot, biztosítani kell a széleskörű tesztelést és az egészségügyi ellátást.

A téli szünetben a járvány megfékezésének hatékonyságát gyengítheti, hogy az Alpok hegyein osztozó országok eltérően rendelkeznek a sípályák működéséről.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük