Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szövetségesek tervei

Szövetségesek tervei Kovászna megye

Harmincnál is több jelöltlistát és polgármesterjelöltet kíván indítani az újonnan alakult Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) a háromszéki helyhatósági választásokon – jelentette be hétfőn Bálint József, a két párt alkotta szervezet megyei vezetője Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés

Az EMSZ kedvező feltételek mellett bizonyíthat, s célja, az új magyar egység megteremtésén túl, hogy az egységes nemzeti oldal még erősebb magyar képviseletet biztosítson, hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón, ahol Bálint József két polgármesterjelöltet is bemutatott: Bölönből Bíró Barna Gyulát, Torjáról pedig Kovács Lászlót.

Bíró Barna Gyula üzletvezető a Puskás Tivadar Szakközépiskolában érettségizett, két gyerek édesapja, barátok, ismerősök felkérésére vállalta a jelöltséget. Elmondása szerint a demokrácia és a lakosság közügyekbe való beleszólási jogának védelmében lépne fel. Célja Bölön belső békéjének helyreállítása, s ebben az értelmiségiek, mérnökök, tanárok, az unitárius egyház támogatására is számít, s az iskolára felhúzandó új emelet szükségességét hangsúlyozta. A polgármesterjelölt elmondta, a nehéz sorsú bölönpataki romák gyermekei nem járnak rendszeresen iskolába, s céljának tekinti e probléma orvosolását is.

Kovács László közgazdasági menedzsmentet végzett, és az elvándorlás okozta nehézségeken kíván változtatni a három faluból álló, nagy kiterjedésű Torján. „Megfigyelhető, hogy azok a fiatalok is máshol telepszenek le, akik külföldről hazaköltöznek. Hogy ezen változtatni tudjunk, összevont és napközi programmal működő iskolára, modern infrastruktúrára, megfelelő megélhetési lehetőségeket kínáló munkahelyekre van szükség. Vonzó, színes kulturális életet kell kiépítenünk a településen, hogy élhető jövőt tudjunk biztosítani a fiataloknak” – nyilatkozta Kovács László.
(Az Erdélyi Magyar Szövetség sajtóirodája)

AZ EMSZ ma mutatja be kézdivásárhelyi polgármester-, alpolgármester- és tanácsos-jelöltjeit. Nem hivatalos információink szerint maga az EMNP megyei alelnöke, Balázs Attila kész megmérkőzni a polgármesteri székért, aki pontosan egy hónappal ezelőtt nyilatkozta lapunknak, hogy e célból „Kézdivásárhelyen több, általunk a tisztség betöltésére alkalmasnak vélt személlyel folytattunk beszélgetést…” Mint köztudott, az MPP céhes városi szervezete gyakorlatilag felszámolta önmagát, így ott tulajdonképpen az EMNP jelenti a „szövetséget”. Ugyancsak ma tart választmányi ülést az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete is, ahol vélhetően elfogadják a tanácsosjelölt-listát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük