Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Háromszéket egyelőre elkerülte a koronavírus!

A Kovászna megyei illetékes hatóságok kedden, március 10-én is közleményben tájékoztatták a lakosságot, a jelentésük időpontjáig Háromszéken egy esetben sem igazolódott be, hogy valaki a COVID-19-es vírussal (új koronavírus) megfertőződött, s ezáltal megbetegedett volna. Március 8-án egy személyt olyan tünetekkel utaltak be kórházi elkülönített osztályra, akinél a tünetek miatt eredetileg felmerült a koronavírus-fertőződés gyanúja. A laboratóriumi leleteit elküldték a bukaresti Matei Balș járványtani intézetbe, az eredmény pedig negatív, azaz jó, nincs COVID-19-es fertőződés. A hatósági közlemény kibocsátásának idején Kovászna megye területén 35 személy volt házi, otthoni karanténban.

Az illetékes közegészségügyi hatóság és a szakorvosok felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy ebben a válságos időszakban fordítsanak a szokásosnál is nagyobb gondot a testi higiéniára, kézmosásra. Az otthoni vesztegzárat vállaló személyeket arra kérik, ne vétsenek az elkülönítés szabályai ellen, és lehetőleg tartsák a telefonos, internetes kapcsolatot a hatóságokkal, egészségügyi felelősökkel. A hatóságok mindenkit arra kérnek, a koronavírussal kapcsolatosan a hivatalos tájékoztatásokra, tényszerű híradásokra figyeljenek, ne a mendemondákra. A romániai lakhelyű személyek számára létezik a 0800. 800.358-as információs zöld vonal, a külföldön tartózkodó román állampolgárok a +4021.320.20.20-as telefonszámon kérhetnek és kaphatnak felvilágosítást. (bl) 

Adóügyeket elektronikusan

A Koronavírus (COVID-19) terjedésének megelőzése érdekében az adó és közpénzügyi igazgatóság azt javasolja, vegyük igénybe a rendelkezésre álló eszközöket az adóügyek távolsági intézésére.
A magánszemélyek online tölthetik ki és nyújthatják be az egységes adóbevallást, az egységes elektronikus nyilvántartón (spațiu privat virtual, SPV) keresztül, a szükséges elektronikus űrlapokat az Országos Adóhatóság (ANAF) honlapján lehet elérni, és https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online címre lehet feltölteni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük